januari 2023 mantelzorger

donderdag 19 januari 2023

Donderdag 19 januari was weer onze eerste ParkinsonCafé van het jaar. We zijn het jaar begonnen met een avond over mantelzorg. Wanneer bent u mantelzorger geworden en wat betekent dat voor u?

Uitgenodigd door ons was Rita van Klinken, Maatschappelijk werker bij Zorggroep Noorderboog, gespecialiseerd in Parkinson.
Rita begon haar presentatie met een aantal cijfers, meer dan 40% van alle mantelzorgers geeft aan dat de eigen lichamelijke gezondheid eronder lijdt.Bijna 50% ervaart toenemende gevoelens van somberheid en 65% ervaart dat hun sociale leven eronder lijdt.Ongeacht beïnvloed je het leven dat je gaat zorgen voor je zieke partner/familie/vrienden. Er wordt benoemd welke gevolgen je hiervan kan ondervinden op fysiek, mentaal en sociaal vlak.

Het werd een interactieve avond waarin heel open ervaringen werden gedeeld door diverse aanwezigen.
Volgende maand wordt er aan dit thema Mantelzorg een vervolg gegeven, waarbij we het plan hebben opgevat  om in gesprek te gaan met elkaar in 2 groepen, de groep lotgenoten met Parkinson en de groep Mantelzorgers. We hopen ook dan weer open met elkaar ervaringen uit te wisselen en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Ook Rita van Klinken zal op deze avond donderdag 16 februari weer aanwezig zijn.

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Meppel Steenwijkerland

Samen staan we sterker!

De Parkinson Vereniging is dé vereniging van en voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Het is daarmee ook dé plek waar iedereen met zijn vragen over parkinson(ismen) terecht kan.

Word lid van de Parkinson Vereniging
  • We zorgen voor informatie

    Wij zijn de gids naar betrouwbare, actuele en vindbare informatie over leven met parkinson(ismen).

  • We behartigen uw belangen

    Wij zetten ons in voor beschikbaarheid van behandelingen en we vertegenwoordigen de stem van mensen met parkinson(isme) in onderzoek en richting politiek en media.

  • We regelen ontmoetingen

    Zodat u tips en ervaringen kunt uitwisselen en in contact kun komen met gelijkgestemden.

Terug naar boven