Chronisch anders - Nel van Wageningen

Chronisch anders - Nel van Wageningen

13 juni 2024

Na een zoektocht van vijf jaar kreeg Nel van Wageningen in 2003, toen 42 jaar oud, de diagnose Parkinson. Wat nu?  Hoe moest ze haar leven aanpassen aan deze chronische ziekte? Haar aanpak en ervaringen zijn de basis voor dit boek.

Chronisch anders

Haar insteek is dat de ziekte iets is om te managen. Het helpt haar zich te realiseren dat zij niet haar ziekte is, maar dat het een aspect van haar leven is. Door de hobbels die een chronische ziekte met zich meebrengt te zien als een managementtaak, wordt het gemakkelijker hiermee te dealen.

Chronisch anders is inspirerend voor mensen met een chronische ziekte, maar ook voor mantelzorgers, hulpverleners en zorgprofessionals. Ze vinden hier tips voor de omgang met mensen met een chronische ziekte. Ook ouderen die beperkingen ervaren of zuinig met hun energie willen omgaan, vinden in dit boek waardevolle informatie. 

Een must read voor iedereen met een chronische ziekte, én voor iedereen die regelmatig privé of professioneel te maken heeft met  een chronisch zieke.

Nel van Wageningen is met veel plezier docent geweest in het HBO. Ze heeft twee zonen en drie kleinkinderen. Ze is dol op pub-quizzen en op bowlen, is fan van het Nederlandse vrouwen­voetbalteam, leest graag haar kleinkinderen voor, wandelt om de dag in het arboretum in Wageningen en kan niet zonder balspelen of spelletjes.

Koop hier het boek 'Chronisch anders'

Labels:

Terug naar boven