Archief

  1. Promotie Amir Talebi: Leveraging big data to improve care for people with Parkinson’s disease

    Op maandag 26 mei 2025 verdedigt Amir Talebi het proefschrift 'Leveraging big data to improve care for people with Parkinson’s disease' aan de Radboud Universiteit.

    Toon volledig bericht

  2. Promotie Iris van der Lijn: Visual complaints in people with Parkinson's disease

    Op donderdag 24 april 2025 verdedigt Iris van der Lijn het proefschrift 'Visual complaints in people with Parkinson's disease' aan de Rijksuniversiteit Groningen.

    Toon volledig bericht

  3. Promotie Constant Verschuur: Levodopa in Early Parkinson's Disease

    Op woensdag 16 april 2025 verdedigt Constant Verschuur het proefschrift 'Levodopa in Early Parkinson's Disease' aan de Universiteit van Amsterdam.

    Toon volledig bericht

  4. Promotie Sabine Schootemeijer: Promoting Physical Activity in Parkinson’s disease: Towards scalable interventions

    Op vrijdag 11 april 2025 verdedigt Sabine Schootemeijer het proefschrift 'Promoting Physical Activity in Parkinson’s disease: Towards scalable interventions' aan de Radboud Universiteit.

    Toon volledig bericht

  5. Invloed uitoefenen op het wetenschappelijk onderzoek naar parkinson(ismen)? Dit is uw kans!

    De Parkinson Vereniging laat binnen het wetenschappelijk onderzoek naar parkinson en parkinsonismen de stem van de leden duidelijk klinken. Zo beïnvloedt de Parkinson Vereniging de richting en de kwaliteit van het onderzoek. De patiëntenkamer van de Parkinson Adviesraad zoekt nieuwe leden om hier aan bij te dragen.

    Toon volledig bericht

  6. Patiëntenkamer van de Parkinson Adviesraad (pk-PAR)

    Van de PK-PAR wordt verwacht dat ze zich op de hoogte stelt van de ontwikkelingen in onderzoek en behandeling van de ziekte van Parkinson, parkinsonismen en co-morbiditeit (samenvallen van verschillende aandoeningen). Daarnaast moet de PK-PAR zich een mening vormen over ethische vraagstukken in relatie tot parkinsononderzoek. 


    Toon volledig bericht

  7. Blog 2: De andere kant van Polarsteps

    Deze blogpost is de tweede uit een serie blogposts van Tineke Vollebregt over het verloop van haar ziekte: MSA (multipele systeem atrofie). Onderstaand verslag schreef Tineke op 12 september 2023, ongeveer een jaar na de initiële diagnose: parkinson.

    Toon volledig bericht

  8. Dit is waarom het voorzorgsbeginsel zo belangrijk is

    Als je niet zeker weet of een product veilig is of niet, zou je het dan gebruiken? Waarschijnlijk niet. Toch blijft het beleid in Nederland rondom bestrijdingsmiddelen vaak reactief in plaats van preventief. Het middel wordt pas verboden als de Nederlandse overheid zeker weet dat het schadelijk is. In plaats van wachten tot onomstotelijk vaststaat dat het schadelijk is, zouden we maatregelen moeten nemen zodra er redelijke twijfel bestaat. Dit principe staat bekend als het voorzorgsbeginsel en is essentieel voor de bescherming van mens en milieu.

    Toon volledig bericht

  9. Blog: Het is stil in de broek

    "Parkinson beïnvloedt het dagelijks leven op vele manieren, en dat geldt ook voor seks: veel mensen met de ziekte hebben minder zin in seks, pijn bij het vrijen of orgasmeproblemen. De helft van de mannen met parkinson heeft erectieproblemen. Zowel mannen als vrouwen met de ziekte kunnen vaak moeilijker of minder intens klaarkomen."

    Toon volledig bericht

  10. Blog: Pramipexol-perikelen

    December vorig jaar heeft de neuroloog de dosering van de Pramipexol verhoogd van 1,05 mg naar 1,57 mg. Ik had nog een doosje van 0,26 mg liggen en deze moest ik dan gebruiken om geleidelijk op te hogen tot die 1,57 mg. Zo gezegd, zo gedaan. Geen probleem zou je denken.

    Toon volledig bericht

Terug naar boven