-
Elke dag zondag - Trees Middelkoop
Met Elke dag zondag biedt de Hummeloose Trees Middelkoop de lezer zowel een terugblik op haar leven als een reikhalzend uitkijken naar wat komen gaat. Dat zij elf jaar geleden met de ziekte van Parkinson is gediagnosticeerd, weerhoudt haar er niet van om met volle teugen van het leven te genieten. Integendeel, het spoort haar juist aan om alles positief in te zien, te genieten én de volgende generaties hierin mee te nemen.
-
Leven en vechten met parkinson, de onzichtbare symptomen van de ziekte van Parkinson - Robert Goesten
Ruim 63.000 Nederlanders lijden aan de ziekte van Parkinson. De welbekende symptomen van trillende ledematen, stijfheid van het lichaam en balansproblemen is wat de meesten van ons wel kennen, maar deze bieden niet het hele plaatje. Bij de naar de VS geëmigreerde Robert Goesten, oorspronkelijk afkomstig uit de Bommelerwaard, werd de ziekte in 2010 vastgesteld, waarna hij al snel merkte hoe weinig kennis er was over de onzichtbare symptomen van Parkinson bij zowel de leek als professional.
-
Chronisch anders - Nel van Wageningen
Na een zoektocht van vijf jaar kreeg Nel van Wageningen in 2003, toen 42 jaar oud, de diagnose Parkinson. Wat nu? Hoe moest ze haar leven aanpassen aan deze chronische ziekte? Haar aanpak en ervaringen zijn de basis voor dit boek.
-
Parkinson mijn ziekte - Bram de Jong
Bram de Jong heeft sinds 2016 de ziekte van Parkinson. Met dit autobiografisch verhaal verteld Bram als patiënt wat deze ziekte inhoudt voor hem en voor zijn vrouw als mantelzorger. Tevens geeft hij toelichting op bepaalde woorden en begrippen binnen de ziekte van Parkinson.
-
Hoe gaat het met mevrouw Van Middelkoop? - Gijs van Middelkoop
De moeder van Gijs van Middelkoop, een statige vrouw, verloor haar man, haar gezondheid en haar huis. Haar zelfrespect bleef ze echter koesteren. In dit openhartige en bijzonder persoonlijke boek beschrijft de in Zwijndrecht wonende Van Middelkoop zowel dit pijnlijke proces, als ook zijn zoektocht in de absurde wereld van specialisten, thuiszorg en verpleegtehuizen. Ondanks de tragiek van het verhaal schrijft hij, in zijn kenmerkende droogkomische stijl, op een manier die een glimlach oproept.
-
Twee draadjes in mijn hoofd - Jola G.B. Prinsen
Dit boek is enerzijds een persoonlijk verhaal, het verhaal van Marti de Brouwer (1956). Anderzijds biedt het praktische informatie voor de mens met de ziekte van Parkinson en zijn of haar omgeving.
-
Een eenvoudig ontbijt - Bernhard van Loon
Een speciale uitgave voor een moedige vrouw die haar leven met de ziekte van Parkinson tot het einde toe met verve blijft leven.
-
Huisje, Boompje & Parkinson - Corine Peerenboom
Op 39-jarige leeftijd wordt bij Belinda de ziekte van Parkinson geconstateerd. Ze staat dan midden in het leven met haar gezin, een eigen kapperszaak en een dynamisch sociaal leven. Belinda maakt alle fases mee van ongeloof, ontkenning, boosheid, angst, zelfreflectie, intens verdriet en het zoeken naar een nieuw doel.
-
De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte - Dirma van Toorn
Hoe vertel je je (klein)kind dat jijzelf of iemand uit de dichte familie de ziekte van Parkinson heeft? Dirma van Toorn kampte zelf met dit vraagstuk en schreef er een sprookje over. Chantal Kees maakte er prachtige tekeningen bij.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende pagina