Blog: Food - body - mind

Blog: Food - body - mind

27 augustus 2024 door Anneke Roussel

Het zat er al een tijdje aan te komen, te broeden in mijn brein. Ik heb het genegeerd. Nee, nu nog niet. Ik wil nog even genieten. Maar mijn lijf ging steeds meer zeer doen, sporten en bewegen ging minder goed en de weegschaal begon ook al eng door te slaan.
Lekker in mijn vel zit ik al even niet.

Dan denk ik aan de wandeling met Bas Bloem vorig jaar en mijn vraag: "Heeft het nut mijn gewoontes aan te passen, ik heb toch al parkinson?" "Ja natuurlijk", zei hij. Mijn huis staat spreekwoordelijk in de fik en in plaats van te blussen gooi ik olie op het vuur. Maar ja, wat dan wel. En hoe? Ik moet al zoveel inleveren. Mag ik dan helemaal niets meer?

Maar het bleef knagen en ook het voorbeeld van anderen wat een leefstijlaanpassing voor wonderen kan verrichten. Dus ik heb het gedaan. Ik heb hét boek gekocht, 'Food - Body - Mind' van Wendy Walrabenstein. 

En het is slikken, letterlijk even slikken. Het boek kan ik slechts stukje bij beetje tot me nemen, omdat ik me er anders in verslik. Maar wát een eyeopeners! Kijk, iedereen is anders, maar mij helpt het in ieder geval te weten waaróm ik iets beter niet kan doen en wat dan wel. En niet alleen wegens gewicht, want tot op zekere hoogte boeit me dat niet.

Maar ik ben dus geïnspireerd en begonnen aan het programma. Het voelt alsof ik persoonlijk wordt toegesproken in het boek. En de eerste kilos zijn er al af, maar belangrijker, voel ik me al beter!  

Een lange weg ligt nog voor me, en soms zal het niet gaan. Maar ik ben gemotiveerd vol te houden! Laten we met zijn allen de brand te lijf gaan met alles wat we hebben!

Ga terug naar alle blogs van Anneke Roussel

Reacties

Terug naar boven