Blog: Van alles te beleven

Blog: Van alles te beleven

3 juli 2024 door Marianne van den Broek

Werkelijk waar, bij ons is het nooit saai…

  • Mijn vriendin heeft ooit een keer mijn horoscoop berekend/getekend. De juiste gegevens zoals: geboortedatum, tijd, woonplaats had zij nodig om tot een persoonlijke horoscoop te komen. Dat uitrekenen hoeft ze slechts 1x te doen. Nu is het een kwestie van nalezen in de benodigde lectuur hoe de stand van de sterren, maan zo’n enzovoort  is . Ik vind het knap. Ik heb er helemaal geen verstand van maar ben er in gaan geloven omdat er teveel ‘voorspellingen’ uit zijn gekomen. Voorbeeldje: Marianne, er gaat iemand dood, het is geen familie maar is wel dichtbij. Ja hoor, tuuuurlijk, dacht ik bij mezelf. Enige maanden later, tijdens een tenniswedstrijd werd ik van de baan gehaald en kreeg te horen dat mijn 45-jarig buurvrouwtje naar het ziekenhuis werd gebracht. Mijn jongste dochter had nog gereanimeerd… Op dat moment wist ik: ze gaat dood! Hoe dichtbij kan het zijn?!
  • Onlangs gingen vriendin en ik weer lekker samen lunchen en zij gooide enkele sterrenkundige weetjes op tafel. Het schijnt dat Pluto (?) heel bijzonder aanwezig was. In plaats van Parki heb ik liever Pluto.
  • Om 10.18 gaat mijn voordeurbel. Buurvrouwtje Benita, die 500 m van ons af woont, staat voor de deur. Zij is nog nooit bij ons in huis geweest. (wel in de tuin). Ik zeg ”kom snel binnen, ik ben bezig met Nederland in beweging". Grappig, zij ging ook mee gymen. Met z'n tweeën meedoen met Duco en Barbara. De buuf vroeg, namens nog 5 buurvrouwen, of ik 1x in de maand een uurtje koffie kwam drinken. Ik voelde me uitverkoren. Ik zei dat ik vanaf 10.30 klaar was om die dag te gaan beleven.
  • Complimenten. Altijd leuk om een complimentje te krijgen. Kreeg deze: "Ik vind je een heel krachtig positief mens! En deze kreeg mijn dochter "Suus, wat heb jij een leuke jonge moeder!!" Zoooo leuk!
  • Donderdagmiddag echter heb ik een, in mijn ogen, onbeschofte opmerking naar mijn hoofd gekregen. Ik was op de elektrische fiets, moest een weg oversteken en linksaf het fietspad op. 3x links, rechts, links, rechts, links, rechts  kijken. In de verte op het fietspad lopende mensen. Draai fietspad op en zie in mijn linker-spiegel ineens een lichtgroen shirt. Oeps. Shirt dezelfde kleur als de struiken. Is goed afgelopen dacht ik in een seconde. Vrouw zegt “Ze moeten al die ouwe bejaarden verbieden om op elektrische fietsen te rijden". Ik zeg als geintje, "ja dat vind ik ook." Zij zegt "ach mens je bent zelf een oud, seniel  persoon". Ik zei nog tegen haar "doorgaan met ademhalen dan ben je op een dag ook ineens oud en seniel!!" Toen moest ik rechtsaf. Ik was behoorlijk van slag. Dit is me nog nooit overkomen. Enfin, zielig voor die vrouw. Ik vind die opmerking ‘jonge moeder’ veel leuker.

 

 

Reacties

Terug naar boven