Blog: Mindfull

Blog: Mindfull

20 juni 2024 door Anneke Roussel

Anderhalve week geleden had ik een afspraak gehad met iemand van ParkinsonCompass. Om wellicht invulling te geven aan een training act mindfull en begeleiding in het vinden van een balans in mijn dagelijkse activiteiten.

Een heel fijn gesprek volgde met veel praktische aanknopingspunten, waaronder het plannen van een afspraak met de bedrijfsarts, iets waar ik tot nu toe nog niet aan had gedacht. Verder een aantal vragenlijsten en informatieve folders die ik kon doornemen. Wat extra fijn was, was dat ik alle tijd kreeg om het door te nemen zonder hele strakke deadline, wat fijn is in mijn drukke leven.

Vandaag ben ik dus begonnen aan het lezen en invullen van de eerste lijsten. Dat was gelijk al heel verhelderend. Ik ben het niet gewend dat een vragenlijst gelijk zo specifiek en in de diepte gaat. Hetgeen in ieder geval wel prikkelt tot nadenken.

De centrale vraag is wat wil ik bereiken de komende 6 maanden en 3 jaar en wat is belangrijk in mijn leven. Het lijken open deuren, maar ik denk over dit soort dingen eigenlijk nooit na. En als dit de kennismaking is dan ben ik benieuwd naar de daadwerkelijke sessies.

In de kern komt het neer op, rust, minder stress, gezondere levensstijl en genieten, dus minder zorgen. Klinkt makkelijk, maar we zitten allemaal vastgeroest in onze eigen gewoontes. Zo ook ik dus.

En zo heb ik ineens begin gemaakt en een meditatiesessie gevonden die past bij de visie 'Ik ben de placebo'. En daar lig ik dan, boven op zolder in de kledingkamer omdat er ergens anders in huis geen rustig plekje te vinden is... Eerst wil ik gaan zitten maar dan besluit ik uiteindelijk toch te gaan liggen. Ik lig wat ongemakkelijk. En wat zijn die flitsen die ik de hele tijd zie, even denk ik dat het in mijn hoofd zit. Uiteindelijk blijken het lichtjes aan de zijkant van mijn oortjes te zijn.

Ondertussen is de man al begonnen met praten, zit ik dus met 100 gedachten in mijn hoofd. Maar na verloop van tijd begint het te wennen, hoewel gedachten als 'wat nou als er iemand binnen komt lopen' en 'wat gebeurt er allemaal beneden?' toch soms weer naar boven komen.

Al met al dus een rommelige start, maar het is een start. Nu dus volhouden, en voor mezelf een ritme vinden dat bij me past. Makkelijker gezegd dan gedaan. 

Ga terug naar alle blogs van Anneke Roussel

Reacties

Terug naar boven