Blog: Nachtelijke escapades

Blog: Nachtelijke escapades

28 mei 2024 door Nico de Visser

Om maar met de deur in huis te vallen: degenen die een erotisch epistel verwachten moet ik teleurstellen. Mijn nachtelijke escapades gaan vooral over wat er zich ‘s nachts in mijn hoofd afspeelt, waar natuurlijk ook wel eens erotisch getinte dromen voorbij komen, maar meestal zijn de dromen minder prettig. En zeker niet prettig voor degene die naast mij ligt.

In januari 2022 kreeg ik de diagnose parkinson. Na wat onderzoeken en wat klachten naast elkaar te leggen, was de uitkomst geen grote verrassing. 

Ik was 3 jaar daarvoor al bij de huisarts geweest vanwege mijn levendige dromen, maar toen werd de link nog niet gelegd en werd mij te verstaan gegeven om maar een dagboekje bij te houden met daarin op te schrijven of mijn dromen een link hadden met wat ik overdag meegemaakt had. Dat ik toen ook al problemen met de stoelgang had werd niet aan parkinson gelinkt.

Maar om op die dromen terug te komen, ik kan mij de eerste keer nog goed herinneren. Het zal zo rond 2011 zijn geweest. We waren met de camper in Portugal, met mijn vrouw en mijn zoon was ik op bezoek bij mijn broer die toen nog in Portugal woonde.

Na ons bezoek bij mijn broer verbleven nog een paar dagen in Portugal. Tijdens een overnachting op een camping werd ik ’s nachts badend in het zweet wakker en zag dat ik in mijn dromen de luxaflex stuk getrapt had. Ik kan mij niet meer herinneren waar de droom over ging maar hij was blijkbaar zo heftig dat ik wild om mij heen had getrapt en daarmee de luxaflex had meegenomen. Ook mijn zoon die in een tent naast de camper sliep kwam de volgende ochtend vragen of alles goed was. Ook zag ik de volgende ochtend campinggasten al wijzend voorbij lopen, zich afvragend wat zich hier in de nacht had afgespeeld

Buiten het trillen, stijfheid, wisselende stoelgang en slikproblemen zijn ook de levendige dromen één van de ………………… kan niet op het woord komen, ook één van de symptomen van parkinson.

Deze blog gaat over het leven met parkinson en de daarbij horende handicaps om vooral u als lezer  een inzicht te geven in de verhalen die ik ’s nachts meemaak en de overige gemakken en ongemakken.

Bekijk hier alle blogs van Nico de Visser

Reacties

Terug naar boven