Parkinson onder de gordel: maagdarmklachten en Parkinson (14 mei 2024)

20240514_150607.jpgdinsdag 14 mei 2024

Op 14 mei 2024 was er weer een bijeenkomst van Parkinson Café Zevenaar.
De opkomst was erg groot, er bleek veel belangstelling te zijn voor het onderwerp "Parkinson Onder de Gordel" (al dekte die titel de lading niet helemaal, zoals een van de bezoekers terecht opmerkte, want een deel van hetgeen aan de orde kwam speelt zich boven de gordel af).

20240514_144420

Na het welkom en het inleidende praatje begon de bijeenkomst eerst met een presentatie van Romy Peperkamp: coördinator regionaal patiënten netwerk vrijwilligers en online community, bij “Zorg Voor Parkinson” en Marc Pourquié ambassadeur “Zorg voor Parkinson”.

Aan de hand van een Power Point Presentatie vertelden zij over “Contact Dichtbij”, een initiatief van de Parkinson Vereniging en “Zorg voor Parkinson” voor een proef in de regio om mensen met parkinson en naasten de mogelijkheid te bieden met elkaar in contact te komen. Kijk voor informatie over dit project op de website:

 

 https://zorgvoorparkinson.nl/zorgverbeteringen/online-community/

 

Daarna begon de presentatie van Janneke Wolting, specialist ouderengeneeskunde, over de vele obstakels die voor kunnen komen in de weg die het voedsel aflegt in het lichaam.

Na het verhaal van Janneke (AIOS) vertelde nog over een aantal wetenschappelijke onderzoeken, die momenteel lopen over dit onderwerp.

 

Ondanks de warmte in een volle zaal, werden deze presentaties met veel interesse ontvangen en werden er ook veel vragen gesteld.

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Zevenaar

Logo Parkinson_CAFE_300

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Liemerije Droostaete
Fuutstraat 52
6921 WJ DUIVEN
Tel: 088-0441999

Stuur een mail naar Parkinson Café Zevenaar

Samen staan we sterker!

De Parkinson Vereniging is dé vereniging van en voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Het is daarmee ook dé plek waar iedereen met zijn vragen over parkinson(ismen) terecht kan.

Word lid van de Parkinson Vereniging
  • We zorgen voor informatie

    Wij zijn de gids naar betrouwbare, actuele en vindbare informatie over leven met parkinson(ismen).

  • We behartigen uw belangen

    Wij zetten ons in voor beschikbaarheid van behandelingen en we vertegenwoordigen de stem van mensen met parkinson(isme) in onderzoek en richting politiek en media.

  • We regelen ontmoetingen

    Zodat u tips en ervaringen kunt uitwisselen en in contact kun komen met gelijkgestemden.

Terug naar boven