Archief

  1. Vul de vragenlijst in over pijn bij MSA

    Onderzoekers van de universiteit van Innsbruck doen onderzoek naar pijn bij mensen met MSA. Heeft u MSA of bent u mantelzorger voor iemand met MSA? Vul dan de vragenlijst in! Deze vragenlijst is beschikbaar in het Engels en in het Duits. Er is geen Nederlandse versie.

    Toon volledig bericht

  2. Starten met de apomorfinepomp: thuis of in het ziekenhuis?

    Bij gevorderde parkinson kan continue onderhuidse toediening van apomorfine tot verbetering leiden. Toediening gebeurt dan met behulp van een pompje.

    Toon volledig bericht

  3. Yoga4Parkinson Oefenboek - Marjan Overdiep en Dominique Prins-König

    Juist als bewegen niet (meer) vanzelfsprekend is door een beperking als de ziekte van Parkinson, kan yoga veel positieve effecten bieden. Dat blijkt uit steeds meer wetenschappelijke studies.

    Toon volledig bericht

  4. Leven met parkinson: gevolgen voor gezondheid, werk en gezin

    Op 11 april 2023 was het Wereld Parkinson Dag en vond een bezoek plaats van een delegatie uit Nederland en Belgie op bezoek bij de Europese werkgroep Familie van de ECR (Europese conservatieven en reformers). Onderwerp van de bijeenkomst: Leven met Parkinson, gevolgen voor gezondheid, werk en gezin.

    Toon volledig bericht

  5. Erfelijkheid

    U vraagt zich misschien af of parkinson erfelijk is wanneer iemand in uw familie de ziekte heeft. De kans om parkinson te krijgen is driemaal groter wanneer een eerstegraads familielid parkinson heeft, dus wanneer een broer of zus of een van uw ouders parkinson heeft. Dit is het geval bij ongeveer 15 procent van alle mensen met parkinson in Nederland.

    Toon volledig bericht

  6. Kim (38) heeft parkinson: 'Het is niet alleen een oudemensenziekte'

    Vaak wordt van de Ziekte van Parkinson gedacht dat het een ziekte is die vooral ouderen treft. Maar Kim Verbaarschot uit Deurne is 36 jaar als ze die diagnose krijgt. Maar zielig? “Dat ben ik absoluut niet.”

    Toon volledig bericht

  7. ParkinsonNL vraagt aandacht voor parkinson met de documentaire ‘De gezichten van parkinson’

    Op 11 april 2023, is het Wereld Parkinson Dag. Een dag waarop veel parkinson-organisaties aandacht vragen voor de ziekte van Parkinson. ParkinsonNL doet dat dit jaar met de documentaire ‘De Gezichten van Parkinson’.

    Toon volledig bericht

  8. Blog: Het verdragen van het lijden volgens de Dikke van Dalen

    Normaliter ben ik gewend vanuit een positieve houding en met een vleugje humor mijn bevindingen met betrekking tot parkinson te delen. Er is echter een item, waar ik mezelf al jong in getraind heb, en dat is het kunnen verdragen van ongemak zoals jeuk.

    Toon volledig bericht

  9. Bij parkinson meer kans op sommige auto-immuunziekten

    Al langer leven er aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen de ziekte van Parkinson en auto-immuunziekten, waarbij ons afweersysteem ‘verkeerd’ reageert op prikkels van binnen of buitenaf. Chinese onderzoekers concluderen nu na een uitgebreide metastudie dat dit voor sommige auto-immuunziekten opgaat, maar voor andere niet.

    Toon volledig bericht

  10. Help mee voorkomen dat er mensen ziek worden van pesticiden

    De Parkinson Vereniging maakt zich al een paar jaar sterk voor het voorkomen dat mensen ziek worden van pesticiden in hun leefomgeving en op/in hun voedsel. U kunt hierbij op verschillende manieren helpen.

    Toon volledig bericht

Terug naar boven