-
Herziene richtlijn parkinson in de palliatieve fase gepubliceerd
De herziene richtlijn parkinson in de palliatieve fase is gepubliceerd. Deze is tot stand gekomen op basis van input van zorgprofessionals, mensen met de ziekte van Parkinson en naasten. Hierdoor sluit de richtlijn aan op knelpunten in de praktijk.
-
Blog: Langzaam?
Soms zijn er dagen waarop ik denk dat de neuroloog een verkeerde diagnose gesteld heeft. Dat zijn de dagen waarop alles lukt en ik alleen doordat ik medicijnen slik er aan herinnerd wordt dat ik toch echt wel iets mankeer.
-
Blog: Mijn DBS operatie (Deel 3)
De operatie heeft bijna 5 uur geduurd en al die tijd zat ik vastgeklonken aan de operatietafel. De herinnering achteraf terwijl ik hier rustig op mijn stoel zit te typen, doet mij nog rillen.
-
ParkinsonNL lanceert ‘Parkinson Talentprijzen’
ParkinsonNL zal dit jaar voor het eerst de prijs voor ‘Beste Publicatie’ en ‘Beste Proefschrift’ uitreiken tijdens het Dutch Parkinson Scientists (DPS)-congres op 3 november in Nijmegen. De twee prijzen zijn te winnen door jonge getalenteerde onderzoekers!
-
Huisje, Boompje & Parkinson - Corine Peerenboom
Op 39-jarige leeftijd wordt bij Belinda de ziekte van Parkinson geconstateerd. Ze staat dan midden in het leven met haar gezin, een eigen kapperszaak en een dynamisch sociaal leven. Belinda maakt alle fases mee van ongeloof, ontkenning, boosheid, angst, zelfreflectie, intens verdriet en het zoeken naar een nieuw doel.
-
Blog: Wandelen als strategie
Lange afstandspaden lopen als remedie tegen een slopende hersenziekte, is dat mogelijk? Dat is de vraag die blijft hangen na het lezen van het derde boek Landlijnen van Raynor Winn. Ze hebben het weer geflikt, Raynor Winn en haar man Moth. Ze hebben opnieuw 1600 km gelopen, dit keer van Noord-Schotland naar de Engelse Zuidkust. Wat in 2013 begon als een wanhoopsdaad nadat ze hun huis waren kwijtgeraakt en Moth een ernstige diagnose had gekregen, is nu een bewuste strategie geworden. Lange afstandspaden lopen. In een interview in de Flow beschrijft Raynor wat het lopen van het kustpad in 2013 voor hun gedaan heeft. ‘Die kaart met die lijn om te volgen gaf ons een reden om ’s morgens op te staan. Het was een manier om controle terug te krijgen over ons leven. Geen behandeling, geen genezing, geen weg terug. Ik kon het niet accepteren’.
-
ParkinsonSupport Plan maakt late fase ziekte bespreekbaar
Praten over de late fase van de ziekte van Parkinson of het levenseinde kan confronterend zijn. Het ParkinsonSupport Plan helpt patiënten en zorgverleners om op tijd en met oog voor de gevoeligheden het gesprek aan te gaan over zorg- en behandelwensen in deze fase.
-
Blog: Mijn DBS operatie (Deel 2.)
Het volgende gedeelte vond voor en in de zomervakantie plaats. Deze keer was het ziekenhuis Leyenburg in Den Haag “the place to go”. Door de vakantie van de diverse doktoren was het een verspreid schema. Het begon op een warme zomerdag met de neuro-psycholoog, die een aantal onderdelen van de eerdere tests herhaalde.
-
Blog: Een glorieuze pot en ik in de opnamestudio met professor BB
Een paar weken geleden konden deelnemers aan het ParkinsonNet congres een video zien van een gesprek dat ik in die studio had met prof BB. Zijn lezing op het congres ging namelijk over complementaire therapieën bij ZvP en mijn actie was een prachtig voorbeeld dat je beter niet zomaar iets kan gaan gebruiken zonder overleg met je neuroloog.
-
Blog: I will see you in my dreams
De kracht van muziek en met name de boodschap die een tekst brengt voor de individuele luisteraar/fan.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 78
- 79
- 80
- ...
- 192
- Volgende pagina