-
Blog: De bevrijding van Amfortas
Loes heeft mij verteld waar God woont. Gelukkig heeft Henk dat op de video gezet en het daarna op You Tube geplaatst, zodat iedereen het nu weet. God heeft zich niet verstopt in de bergen of in een klein minuscuul dorpje, nee, hij woont op een plekje waar we hem tot voor kort nooit konden vinden; hij woont in onszelf.
-
Blog: Dagboek van Parki juni 2023 – Heads-up onderzoek
Op het forum (dat bij de Parkinson Vereniging community heet) zag ik deze oproep:
-
Blog: Zonsopkomst op het Terschellingse strand
Niemand te zien op het brede strand met aan de horizon een eerste poging van de zon om de dag te ontwaken. Zittend aan de rand van de vloedlijn zie ik langzaamaan de zon winnen van de wolken. De bovenste rand van de wolken beginnen oranje te kleuren. En worden naarmate de minuten voorbij gaan steeds feller oranje. Alsof je de BBQ aansteekt en de briketten van zwart naar diep oranje ziet kleuren.
-
Blog: Een jaar na de diagnose
Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik de diagnose Parkinson kreeg. Ik ging met veel verwachtingen naar de afspraak in het ziekenhuis en dacht serieus dat de neuroloog mij van mijn klachten af zou kunnen helpen.
-
Oproep van NGO´s na EFSA conclusie: Nederland stem tegen de hernieuwde toelating van glyfosaat
De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft vandaag een schokkend positief advies gegeven om door te gaan met de verlenging van het gebruik van Europa's meest gebruikte herbicide glyfosaat, ondanks een reeks lacunes in de gegevens en onopgeloste problemen.
-
Belangengroepen hekelen goedkeuring bestrijdingsmiddel glyfosaat
Verschillende belangengroepen zijn niet blij met de goedkeuring van het bestrijdingsmiddel glyfosaat door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). Die bracht gisteren een positief advies uit over goedkeuring van het veelgebruikte bestrijdingsmiddel. Dit advies is een gevaarlijke stap in de verkeerde richting vinden Natuur & Milieu, de Parkinson Vereniging en de FNV. Glyfosaat kan schade veroorzaken aan de ontwikkeling van hersenen en zenuwen en de biodiversiteit schaden. Dit erkent de EFSA zelf ook.
-
Onderzoek: het ontstaan van visuele hallucinaties bij parkinson
Men spreekt van visuele hallucinaties als iemand dingen ziet die er niet zijn. Hoe hallucinaties precies ontstaan is niet goed bekend, ondanks veel onderzoek. Een recente studie heeft laten zien dat hallucinaties bij de ziekte van Parkinson gepaard gaan met veranderingen in bepaalde verbindingen in de hersenen.
-
Onderzoek: het zelfbeeld van vrouwen met parkinson.
Er is grote behoefte aan kennis over hoe het beloop van de ziekte van Parkinson bij vrouwen is en wat parkinson doet bij vrouwen gedurende hun hormonale levenscyclus. De Werkgroep Wetenschapsnieuws bespreekt een wetenschappelijke publicatie over dit onderwerp.
-
De verschillende manieren waarop mensen met parkinson met stress omgaan
Onderzoekers van het Radboudumc onderzochten hoe mensen met parkinson met stress omgaan en hoe dit hun kwaliteit van leven kan beïnvloeden. Ze vonden dat individuele eigenschappen, zoals geslacht, opleidingsniveau en mentale klachten, gerelateerd zijn aan hoe mensen met stress omgaan.
-
Is parkinson te stoppen door eiwitvezels te ontrafelen? Anne Wentink zoekt het uit met een Vidi-subsidie van NWO.
Bij hersenziekten als parkinson en alzheimer klonteren eiwitten samen tot vezels. ‘Chaperonne-eiwitten’ ontrafelen die vezels, maar in de reageerbuis zag biochemicus Anne Wentink dat daarmee ook nieuwe problemen kunnen ontstaan. Ze gaat uitzoeken wat er in cellen gebeurt, om erachter te komen wat een medicijn zou moeten doen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 77
- 78
- 79
- ...
- 192
- Volgende pagina