Archief

  1. Ben ik verplicht te melden dat ik parkinson heb?

    In paragraaf 7.4. van de Regeling eisen geschiktheid 2000 staat dat mensen met functiestoornissen door parkinson alleen geschikt zijn voor een rijbewijs na een positieve rijtest met een deskundige van het CBR.

    Toon volledig bericht

  2. Afgifte nieuw rijbewijs

    Uw gemeente zorgt voor de afgifte van uw nieuwe rijbewijs. Als u jonger bent dan 75 jaar en geen medische indicatie hebt, verstrekt de gemeente u tegen betaling een nieuw rijbewijs na inlevering van één pasfoto en het oude rijbewijs. 

    Toon volledig bericht

  3. Aftellen naar de lancering van de ‘Paramedische Richtlijn Parkinson’

    Op 16 november is het zover! Dan is de nieuwe ‘Paramedische Richtlijn Parkinson’ landelijk beschikbaar. Vanaf dan is dit de geldende paramedische richtlijn parkinson voor fysio-, oefen- en ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten. Wat deze richtlijn bijzonder maakt? Dat het een actieve beslisondersteuning bevat.

    Toon volledig bericht

  4. Ontmoetingsdag PSP/CBS

    Aantekeningen van en bespiegelingen over de bespreking tijdens de ontmoetingsdag PSP/CBS.

    Toon volledig bericht

  5. Invloed van zonlicht op dopaminetransporters

    Voor het stellen van de diagnose van de ziekte van Parkinson worden soms hersenscans gemaakt om te bekijken hoe intact het dopaminesysteem is. Hiervoor wordt een stofje in de bloedbaan gebracht dat kan binden aan de ‘dopaminetransporter’ die zich in dopamine-hersencellen bevinden en dopamine na afgifte (om met andere hersencellen te communiceren) recyclen zodat het nogmaals gebruikt kan worden.

    Toon volledig bericht

  6. Vacature: Penningmeester Parkinson Café Haarlem & omstreken

    Vrijwilligerswerk waar je vast al langer naar zoekt !!

    Toon volledig bericht

  7. Leven met Parkinson - In gesprek over het verhaal van Peter en Anita

    Voor wie de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ krijgt, is dit een levens veranderende gebeurtenis. Wat zijn die veranderingen, en hoe gaan mensen daarmee om? Waar liggen de behoeften, naast de fysiek-medische zorg? Wat verandert er in het sociale leven, in relaties en in het werk? Wat is de rol van de mantelzorger en naasten? Hoe ga je om met vragen over zingeving als het leven zo ingrijpend verandert?

    Toon volledig bericht

  8. Levensvragen

    Levensvragen komen meestal op als je leven niet meer vanzelfsprekend is. Dit gebeurt soms zomaar en vaker door een bijzondere of belastende gebeurtenis – geboorte of dood, ziekte of beperking, opsluiting of uitzending, relatievorming en overgangsmomenten, verlies of trauma.

    Toon volledig bericht

  9. Blog: Speeksel of goudwater?

    In de loop van de jaren produceren personen met parkinson schijnbaar steeds meer speeksel. Dat kan merkbaar worden op het kussen bij het ochtendontwaken. Maar vervelender wordt het wanneer overdag de speekselresten onbedoeld uit de mondhoeken glijden en zelfs het spreken kunnen bemoeilijken.

    Toon volledig bericht

Terug naar boven