Archief

  1. Blog: Zenvol omgaan met parkinson

    Miranda kreeg vier jaar geleden te horen dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Dat bracht haar op de weg van zenmeditatie. Lees hier hoe ze probeert zenvol om te gaan met de ziekte van Parkinson.

    Toon volledig bericht

  2. Wanneer krijg ik een rijtest?

    Alleen voor groep 1 rijbewijzen (auto-, motor- en T-rijbewijs) en als er een vermoeden is op, voor de rijgeschiktheid, relevante functiestoornissen. Gelukkig zijn die vaak door middel van aanpassingen aan de auto te compenseren en kunt u blijven autorijden. 

    Toon volledig bericht

  3. Wie levert het CBR de informatie?

    Voor de beoordeling van de rijgeschiktheid is altijd een rapport nodig van een neuroloog.

    Toon volledig bericht

  4. Ben ik verplicht te melden dat ik parkinson heb?

    In paragraaf 7.4. van de Regeling eisen geschiktheid 2000 staat dat mensen met functiestoornissen door parkinson alleen geschikt zijn voor een rijbewijs na een positieve rijtest met een deskundige van het CBR.

    Toon volledig bericht

  5. Afgifte nieuw rijbewijs

    Uw gemeente zorgt voor de afgifte van uw nieuwe rijbewijs. Als u jonger bent dan 75 jaar en geen medische indicatie hebt, verstrekt de gemeente u tegen betaling een nieuw rijbewijs na inlevering van één pasfoto en het oude rijbewijs. 

    Toon volledig bericht

  6. Aftellen naar de lancering van de ‘Paramedische Richtlijn Parkinson’

    Op 16 november is het zover! Dan is de nieuwe ‘Paramedische Richtlijn Parkinson’ landelijk beschikbaar. Vanaf dan is dit de geldende paramedische richtlijn parkinson voor fysio-, oefen- en ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten. Wat deze richtlijn bijzonder maakt? Dat het een actieve beslisondersteuning bevat.

    Toon volledig bericht

  7. Ontmoetingsdag PSP/CBS

    Aantekeningen van en bespiegelingen over de bespreking tijdens de ontmoetingsdag PSP/CBS.

    Toon volledig bericht

  8. Invloed van zonlicht op dopaminetransporters

    Voor het stellen van de diagnose van de ziekte van Parkinson worden soms hersenscans gemaakt om te bekijken hoe intact het dopaminesysteem is. Hiervoor wordt een stofje in de bloedbaan gebracht dat kan binden aan de ‘dopaminetransporter’ die zich in dopamine-hersencellen bevinden en dopamine na afgifte (om met andere hersencellen te communiceren) recyclen zodat het nogmaals gebruikt kan worden.

    Toon volledig bericht

  9. Vacature: Penningmeester Parkinson Café Haarlem & omstreken

    Vrijwilligerswerk waar je vast al langer naar zoekt !!

    Toon volledig bericht

Terug naar boven