-
Blog: Veel geld
Soms ben ik boos en verdrietig. En waarom? Ik kom rond van een uitkering (gelukkig geen bijstand). En om mij heen zie ik zo veel luxe.
-
Eva: Is er een verband tussen het gebruik van bestrijdingsmiddelen en het ontstaan van Parkinson?
Trillen, stijfheid en spraakproblemen zijn slechts enkele symptomen van Parkinson, de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Wetenschappers leggen steeds vaker een verband tussen het gebruik van bestrijdingsmiddelen en het ontstaan van de ziekte. We hebben het er vanavond over met Parkinson onderzoeker Bas Bloem.
-
Blog: Vadertje Tijd
Het is alweer bijna eind maart. Wat gaat de tijd toch snel.
De weken vliegen voorbij.
Het lijkt alsof het leven als los zand door onze handen stroomt.
Opschieten, rennen, haasten. Geen tijd te verliezen.
"Kan ik met je afspreken?" "Nee helaas. Voorlopig heb ik geen tijd. Maar ik zal kijken of ik tijd voor je kan vinden." -
Blog: Dagboek van Parki – maart 2025 – Weer een keuzehulp!
Zoals de meesten van jullie weten, ben ik vrijwilliger van Scouters. Scouters biedt toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en innovatieve hulpmiddelen. De website draait danzij een twintigtal vrijwilligers.
-
Parkinsonpatiënt Monique vermijdt pesticiden zo veel mogelijk. ‘Ik voel mij onbeschermd’
Heb ik de ziekte van Parkinson door de bestrijdingsmiddelen waarmee ik werkte? Monique Bosman heeft deze gedachte jarenlang weggeduwd, maar nu erkent ze dat het kan. ‘Kan ik nog wel snijbloemen in huis hebben?’ (Bron: Nederlands Dagblad)
-
Directeur Parkinson Vereniging medeorganisator van PesticideVrij-Dag: ‘Overheid is nalatig’
De Parkinson Vereniging is een van de organisaties achter de manifestatie PesticideVrij-Dag op 11 april. Directeur Nickie van der Wulp pleit voor een fundamenteel ander toelatingsbeleid van bestrijdingsmiddelen. “Een middel zou pas toegelaten moeten worden als is bewezen dat het veilig is voor de mens.” (Bron: Boerderij.nl)
-
Parkinson en psychosociale behoeften
Onderzoekers van de Open Universiteit zoeken deelnemers voor een studie 'parkinson en psychosociale behoeften'. Deze studie richt zich op het in kaart brengen van de psychosociale behoeften van parkinsonpatiënten. Psychosociale behoeften zijn behoeften die te maken hebben met gedachten en gevoelens, en waarbij mensen om u heen een rol kunnen spelen.
-
Blog 4: De uitslag... dus toch...
In juli 2022 kreeg Tineke Vollebregt de diagnose parkinson. Omdat ze ondanks de medicatie veel nieuwe klachten kreeg, werden in de daarop volgende periode allerlei onderzoeken gedaan: hartonderzoek, een nekscan, bloedwaarde-testen, zenuwbanen. Op 21 november 2023 kreeg Tineke een PET-scan vanwege het vermoeden van MSA. Onderstaand verslag schreef Tineke op 25 november.
-
Blog: Ongemak Op Het Gemak (een bericht van drs. P. zelf)
31 januari jl. was de dag van ons eerste lustrum: immers vijf jaar de diagnose parkinson. Tijd dus voor een etentje? En zeker voor een evaluerend, of mijmerend epistel. Maar dat vlot nog niet zo. De tijd gaat zo snel en ik zo traag. Ik moet er toch nog eens op m’n gemak1 voor gaan zitten. In afwachting daarvan en voor ’t gemak een greep uit de oude 'bloggendoos’. Dat leverde de onderstaande fragmenten op uit een onderschepte tweet – eh sorry - een post van drs. P. zelve, gericht aan enkele maten van het 'Genootschap Van Zenuwslopers'. Hij zet daarin vol leedvermaak de parkinsonpatiënt, in dit geval ondergetekende, te kakken.
-
Blog: Het kan verkeren
Gastblog door Hans van Geluk
Parkinson(isme) en VerkeersdeelnemerHet is in, je weet wel, al die berichten over de fatbike. Jongelui van amper 14 jaar en ouder, die als een volleerde Evel Knievel (voor de jongere generatie, Evel Knievel was een echte stuntman, die met een motor over tien brandende autobussen van een schans af sprong!) onze straatbeeld terroriseren. Kris, kras vol gas door rood en over kruispunten scheuren ze, nota bene zonder helm, met meer dan 30 km per uur ons voorbij. Nee, daar worden we niet zo vrolijk van.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 5
- 6
- 7
- ...
- 206
- Volgende pagina