-
10 jaar geneesmiddelentekorten: enorme impact
De KNMP heeft als apothekersorganisatie een analyse gemaakt van de impact van geneesmiddelentekorten over een periode van tien jaar. Ook over 2024 was de impact weer enorm. Ruim 4,5 miljoen mensen zijn geraakt door een geneesmiddeltekort. Voorzitter Aris Prins van de apothekersorganisatie: “We merken aan niets dat het minder erg wordt. Voor ons niet. Voor de patiënt niet. Voor de maatschappij niet”. (Bron: KNMP.nl)
-
Blog: Hoe voel je je?
Ik krijg regelmatig de vraag hoe het is om de diagnose parkinson te krijgen. Hoe het voelt, hoe ik er mee omga. Ik vind dat ontzettend moeilijk om te beantwoorden maar ik ga een poging doen.
-
Blog: Hoe het begon
We gaan hiervoor terug naar juli 2023. Ik kreeg vage klachten die ik niet langer kon negeren. Ik was enorm duizelig, had cognitieve klachten en was ontzettend moe. Na dit even te hebben aangekeken, voelde ik dat er iets niet klopte en maakte ik toch een afspraak bij de huisarts. Ik kreeg een vervanger in verband met vakantie van mijn eigen arts. Deze arts dacht aan paniekaanvallen en gaf aan dat ik maar een afspraak met de praktijkondersteuner moest maken. Teleurgesteld ging ik huiswaarts...
-
Wat willen mensen met parkinson weten over het beloop van bijwerkingen?
Bijwerkingencentrum Lareb deed onderzoek naar wat mensen willen weten over het beloop van bijwerkingen. In een infographic toont Lareb de resultaten.
-
Vakbonden kondigen nieuwe stakingen apotheekmedewerkers aan
Op donderdag 9 en vrijdag 10 januari gaan medewerkers van apotheken door heel Nederland opnieuw staken. Bijna 2000 apotheken zijn die dagen dicht, melden vakbonden CNV en FNV (Bron: NOS.nl).
-
Meten is weten: slimme horloges
Onze telefoon is allang niet meer een apparaat waarmee je alleen maar iemand kunt opbellen. Met de komst van de smartphone kunnen we onze mail ermee beantwoorden, een pizza bestellen, de krant lezen, een nieuwe taal leren, betalingen doen en nog honderd dingen meer. De smartwatch voegt daar iets belangrijks aan toe. Het slimme horloge kan gegevens meten en verzamelen over je lichaam en je gezondheid. Dat kan heel handig zijn. Als je parkinson hebt bijvoorbeeld.
-
Parkinsonkoor Alkmaar e.o. programma 2025
Zingen maakt blij, zingen is gezond. En samen zingen is nóg fijner, juist als je gezondheid niet optimaal is.
-
Natuur & Milieu en Urgenda publiceren gemeentelijke handleiding Regulering Bestrijdingsmiddelen
Gemeenten hebben een juridische plicht om hun burgers te beschermen én hebben daar juridische mogelijkheden toe. Urgenda en Natuur & Milieu bundelden alle juridische handvatten en plichten die gemeenten op dit vlak hebben in een nieuwe gemeentelijke handleiding ‘Regulering Bestrijdingsmiddelen’. Deze werd vanmiddag door bezorgde burgers overhandigd aan wethouder Renate Masselink van gemeente Westerveld. In deze gemeente belandden lelietelers en burgers al meerdere malen tegenover elkaar in de rechtbank vanwege hoog pesticiden gebruik in de lelieteelt. Anne de Vries van Natuur & Milieu: “Het is tijd dat gemeenten hun burgers beter gaan beschermen tegen gevaarlijke pesticiden. Zo voorkomen ze ook dat burgers tegenover telers in de rechtbank belanden.”
-
Medicijn propranolol vermindert trillen bij parkinson
Het standaard medicijn levodopa werkt niet altijd tegen trillen bij parkinson, vooral niet in stresssituaties. Propranolol werkt dan wel, en geeft daarmee inzicht in de rol van het stresssysteem bij trillen. Uit MRI-scans blijkt dat propranolol direct de activiteit remt in het hersencircuit dat trillen aanstuurt. Artsen kunnen het middel overwegen wanneer levodopa niet goed werkt.
-
Blog: "Music is my passion, lyrics are my life" - Bent
Gastblog door Hans van Geluk
Deze keer een krachtige rocksong met een even krachtige tekst over hoe wij de mogelijke ondergang tegemoet gaan.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 5
- 6
- 7
- ...
- 194
- Volgende pagina