-
Orgaandonatie na overlijden
In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden.
-
Hersendonatie na overlijden
Door wetenschappelijk onderzoek aan de hersenweefsel ontstaat er meer inzicht in de werking van onze hersenen. Hierdoor kunnen therapieën ontwikkeld worden voor de behandeling van hersenziekten zoals de ziekte van Parkinson en parkinsonismen.
-
Lichaam na overlijden ter beschikking stellen aan de wetenschap
U kunt uw lichaam na overlijden schenken aan de wetenschap. Hiervoor kunt u contact opnemen met een anatomisch instituut van een universiteit.
-
Najaarscampagne ParkinsonNL: ‘Parkinson wacht niet. Doneer nu en stop parkinson’
ParkinsonNL lanceert haar fondsenwervende campagne ‘Parkinson wacht niet. Doneer nu en stop parkinson’. Met deze campagne wil ParkinsonNL de urgentie van de ziekte en het belang van onderzoek benadrukken. En dat is hard nodig! Want het aantal mensen met de ziekte van Parkinson groeit enorm; parkinson is op dit moment de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Een meedogenloze ziekte die levens voorgoed ingrijpend verandert. Via radio, bannering, social en print zal de campagne in december 2023 en januari 2024 worden uitgerold.
-
Ziek door pesticiden? ‘Denk aan de gezondheid van mensen, niet aan de belangen van bedrijven’
Pointer spreekt met drie parkinsonpatiënten die lange tijd werden blootgesteld aan pesticiden. De vraag of hun ziekte door het gif komt zorgt voor een verhit debat. “Het maakt me boos, er moet echt naar een alternatief worden gezocht”, vindt Faiz Abdalla, sinds 7 jaar parkinsonpatiënt. (Bron: Pointer.nl)
-
Annelien kreeg op jonge leeftijd de diagnose parkinson
Het leven lacht Het Mooiste Meisje van de Klas Annelien toe. Ze is ambitieus, sportief en alles lijkt haar makkelijk af te gaan. Helaas overkomt Annelien hetzelfde als haar vader en wordt ook bij haar parkinson geconstateerd. Ze is dan nog maar drieëndertig jaar oud. (Bron: NPO.nl)
-
Hoe gaat het met mevrouw Van Middelkoop? - Gijs van Middelkoop
De moeder van Gijs van Middelkoop, een statige vrouw, verloor haar man, haar gezondheid en haar huis. Haar zelfrespect bleef ze echter koesteren. In dit openhartige en bijzonder persoonlijke boek beschrijft de in Zwijndrecht wonende Van Middelkoop zowel dit pijnlijke proces, als ook zijn zoektocht in de absurde wereld van specialisten, thuiszorg en verpleegtehuizen. Ondanks de tragiek van het verhaal schrijft hij, in zijn kenmerkende droogkomische stijl, op een manier die een glimlach oproept.
-
Blog: Kerstmarkt
Daar lig ik dan op de bank. Half elf in de morgen en nog steeds in mijn pyjama. Hoofdpijn, gammel en lamlendig. Zaterdag ben ik met een bus naar Duitsland geweest. Samen met mijn dochter en stiefdochter.
-
Blog: The road goes ever on and on
Herinneren en herdenken, nooit vergeten
29 augustus 2020 overleed mijn dierbare vrouw, Bea Hennephof aan de gevolgen van de Ziekte van Parkinson. In alles mis ik haar, in alles vind ik haar. Zij heeft de Ziekte van Parkinson zeker 30 jaren gehad, ervaren, gedragen, zonder klagen. 30 jaren van continue verandering, zoeken naar acceptatie, aanpassen omdat het niet anders kan.
-
Nieuwsuur: In debat over glyfosaat
Onlangs werd besloten dat het omstreden onkruidmiddel glyfosaat de komende tien jaar nog gebruikt mag worden in de EU. In het televisieprogramma Nieuwsuur was op 27 november 2023 een debat te zien tussen Bas Bloem, hoogleraar neurologie, en Ron Mulder van LTO Nederland.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 57
- 58
- 59
- ...
- 192
- Volgende pagina