Archief

  1. In her Shoes - Annelien Oosterbaan

    De gids voor de jonge vrouw met Parkinson.

    Toon volledig bericht

  2. Lukt het niet online? Bel Digihulplijn!

    Heeft u vragen over uw computer, e-reader, mobiel of het internet? Komt u er digitaal niet helemaal uit? De ervaren medewerkers helpen u graag. Bel ze gerust van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 22.00 uur en zaterdag tussen 09.00 - 18.00 uur. Of stel uw vraag via WhatsApp of mail.

    Toon volledig bericht

  3. Blog: Hoe liep het?

    Aanvankelijk ging mijn begeleidend arts ervan uit dat ik met een halfjaarlijks consult wel zou toekomen. Hij ging ervan uit dat de variant parkinson die ik had niet de meest agressieve was en dus niet van zeer nabij gevolgd diende te worden. Wel vermelde hij ons dat indien er een probleem opdook, ik een extra afspraak voor een consult mocht maken.

    Toon volledig bericht

  4. Verdachte oplosmiddelen nu bewezen schuldig

    Oplosmiddelen worden voor van alles en nog wat gebruikt. Één daarvan, trichloorethyleen of ook wel “tri”, was al langere tijd verdacht gevaarlijk te zijn voor de gezondheid. Nu is bewezen dat blootstelling hieraan parkinson kan veroorzaken. Hoe is dat bewijs geleverd?

    Toon volledig bericht

  5. Dit is hoe het leven van een jonge parkinsonpatiënt eruitziet

    Als ik vroeger aan de ziekte van Parkinson dacht, sprongen beelden van bibberende bejaarden voor mijn ogen. Ik dacht dat je handen oud en knoestig moesten zijn voor ze gingen trillen. Maar niets is minder waar. Hoewel deze ongeneeslijke hersenaandoening voornamelijk wordt gediagnosticeerd bij mensen van tussen de 50 en 60 jaar, zijn er wel degelijk jongere parkinsonpatiënten. En in Nederland neemt hun aantal toe.

    Toon volledig bericht

  6. Proefschrift M. van Hooren over stem- en slikproblemen bij parkinson

    Donderdag 7 december verdedigt Michel van Hooren zijn proefschrift getiteld ‘the impact of oropharyngeal dysphagia and dysphonia on health-related quality of life in Parkinson’s Disease’ aan de universiteit van Maastricht.

    Toon volledig bericht

  7. Parkinson wereldwijd nog weinig bekend

    De bekendheid van het grote publiek met de ziekte van Parkinson is beperkt en verschilt per land, maar neemt wel toe. Toch wordt de impact van deze ziekte op het leven van de patiënt nog steeds onderschat. Kennis en begrip bij het publiek kunnen een ruggensteun zijn bij het zo goed mogelijk blijven functioneren binnen de eigen leefgemeenschap, concludeert een recente Noord-Ierse publicatie.

    Toon volledig bericht

  8. Nazorg voor nabestaanden

    Na de dood van uw dierbare gaat het leven weer door. Maar zo makkelijk is dat vaak niet: u bent iemand kwijt van wie u veel gehouden heeft, en het kost tijd en moeite om uw leven weer op te pakken. 

    Toon volledig bericht

  9. Rouw bij nabestaanden

    Op het moment dat uw dierbare te horen krijgt dat hij of zij niet meer beter wordt, verandert ook uw leven. Na het overlijden verandert er nog meer. Het verlies kan heel zwaar zijn.  

    Toon volledig bericht

  10. Nalaten ten behoeve van parkinson en parkinsonismen

    ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Zij is onderdeel van Parkinsonalliantie Nederland, een samenwerking van organisaties in Nederland die zich bezighouden met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen. Hiertoe behoren ook ParkinsonNet, Parkinson Vereniging en Dutch Parkinson Scientists.

    Toon volledig bericht

Terug naar boven