-
Apothekers zijn één werknemer fulltime kwijt aan oplossen medicijntekort
Apotheken en ziekenhuisapotheken waren vorig jaar ongeveer 220 miljoen euro kwijt aan personeelskosten om medicijnentekorten op te lossen. Dat blijkt uit een peiling van beroeps- en brancheorganisatie KNMP. Concreet betekent dat miljoenenbedrag dat een gemiddelde apotheek in ons land één apothekersassistent fulltime kwijt is aan het aanpakken van de tekorten.
-
Blog: Struisvogelvrijdag
Het is vrijdag, dus een thuiswerkochtend wacht. Maar van het gebruikelijke rustige opstarten was geen sprake omdat Sanne vandaag een meeloopdag heeft op haar mogelijke nieuwe opleiding in Tilburg.
-
Blog: Clinic Parkinson Spinning
Vandaag mijn vrije dag, dus weer vroeg op om om 8 uur op de spinningfiets te zitten. Het is een mistige ochtend, maar ik heb er zin in.
-
Blog: Naar huis
Mijn DBS-reis, op weg naar De Beste Sabine?
Vandaag mocht ik mijn haren wassen, zonder shampoo. Wat fijn om dat warme water langs je lichaam te voelen. De afgelopen dagen hebben ze me gered met een warm washandje; de verpleegkundige maakt dit warm in de magnetron. Best fijn, maar niets is fijner dan douchen. Het kost wel tijd, zeg, dat douchen en afdrogen en aankleden. Daarna even bijkomen; wat moet je lichaam wennen na zo'n ingreep zeg.
-
Blog: Operatiedag
Mijn DBS-reis, op weg naar De Beste Sabine?
Het is 19 oktober 2023, de dag van mijn operatie voor diepe hersenstimulatie (DBS).
-
Blog: Ziekenhuisopname 18 oktober 2023
Mijn DBS-reis, op weg naar De Beste Sabine?
Wat eraan voorafging: Ik dacht dat DBS nog ver van mijn bed was, tot ik tijdens een Parkinson Event in 2022 over de 5-2-1-regel hoorde. Deze regel stelt dat je misschien in aanmerking komt voor DBS als je meer dan 5 jaar Parkinson hebt, meer dan 5 medicatiemomenten per dag hebt, minstens twee uur per dag “off” bent en 1 uur over beweeglijkheid ervaart. Daarnaast is het van belang om naar de kwaliteit van jouw leven te kijken.
-
De Toll-like receptor 4 in darmcellen lijkt veelbelovend aanknopingspunt voor parkinsonmedicijn
Uit onderzoek van dr. Paula Perez Pardo en Joshua Elford van de Universiteit Utrecht naar de Toll-like receptor 4 (TLR4), een soort ‘detector’ op onze cellen die helpt bij het herkennen van schadelijke stoffen zoals bacteriën, in darmcellen blijkt dat deze zowel in de darmen als in de hersenen een belangrijke rol speelt in de ziekte van Parkinson. Ze onderzochten wat de gevolgen zijn van het remmen van de receptor op de ontstekingsreactie die waarschijnlijk bijdraagt aan het ontstaan van parkinson.
-
Ruim helft van medicijngebruikers heeft last van medicijntekorten
Meer dan de helft (53%) van de medicijngebruikers in Nederland heeft het afgelopen halfjaar last gehad van medicijntekorten en het probleem neemt toe. Dat blijkt uit een peiling van Patiëntenfederatie Nederland onder meer dan 7000 patiënten uit haar achterban. Patiënten ervaren hier vaak hele nare gevolgen door.
-
Pijn
Pijn komt veel voor bij mensen met de ziekte van Parkinson. Ongeveer 40 tot 95% van de mensen met parkinson heeft hier last van. In een grote studie met bijna 2000 patiënten gaf 85% van de mensen in een vroeg stadium van de ziekte aan pijn te hebben. Pijn kan door de ziekte zelf komen, maar ook door andere aandoeningen. Soms is het een combinatie van beide.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 32
- 33
- 34
- ...
- 191
- Volgende pagina