Archief

  1. Blog: De vakantiebarometer

    Afgelopen week waren wij weer een weekje op ons geliefde eiland Texel. Na alle hectiek van de afgelopen periode even de boel de boel laten en low budget uitwaaien en uitrusten onder het motto, niets moet alles mag!  De voorbereidingen waren al wat rommeliger dan voorgaande vakanties maar uiteindelijk lukte het ons samen om de boel in te laden en rustig te vertrekken naar Den Helder om daar de boot te pakken naar Texel.

    Toon volledig bericht

  2. Blog: Blij blunderen

    Laatst las ik in een blad deze tekst. Te leuk om hier iets mee te doen. Bij een blunder denk ik eerder aan het schaamrood op de kaken krijgen of duizend excuses. Blunders maken, falen of verliezen zijn nu niet echt zaken die een prettig gevoel geven. Om nu dus blij te gaan blunderen?

    Toon volledig bericht

  3. Ervaringen, overeenkomsten en verschillen in kortdurende herstelgerichte parkinsonzorg in kaart gebracht

    Een revalidatietraject, een kortdurende opname in het verpleeghuis of een dagbehandeling, zorgt er soms voor dat mensen met parkinson of parkinsonisme langer thuis kunnen blijven wonen voordat ze naar een verpleeghuis gaan. Het project Parkinson Beter Thuis onderzoekt wat er precies nodig is om mensen langer thuis te laten wonen. Onlangs is vanuit het project het rapport ‘Kortdurende herstelgerichte parkinsonzorg: overeenkomsten en verschillen’ verschenen.

    Toon volledig bericht

  4. Fundagen voor jonge mantelzorgers

    Misschien vind je het heel vanzelfsprekend dat je thuis een steentje bijdraagt in de zorg en waarschijnlijk maak je je ook wel (eens ) extra zorgen over je vader of moeder met parkinson(isme)?

    Toon volledig bericht

  5. Geef uw mening! Onderzoek naar behoefte aan informatie over parkinson

    Amand van Hoof, masterstudent aan de Radboud Universiteit, doet onderzoek naar hoe informatie met betrekking tot de ziekte van Parkinson wordt gedeeld. Door middel van een online vragenlijst hoopt hij een beter beeld te krijgen van de behoefte aan informatie over parkinson.

    Toon volledig bericht

  6. Verhoogde kans op parkinson, wil je dat wel weten?

    Op het moment dat de diagnose parkinson gesteld wordt is de ziekte al gedurende een lange periode aanwezig in het lichaam. Men noemt die periode de prodromale fase. Mogelijke klachten in die fase, zoals slaapproblemen, obstipatie en reukverlies, zijn weinig specifiek. Ze zeggen echter wel iets over de kans om later een diagnose parkinson te krijgen. Er zijn ook veranderingen die niet direct tot klachten leiden, maar die wel door nieuwe medische onderzoeksmethoden steeds beter vastgesteld kunnen worden. Een recente Engelse publicatie [1] gaat in op de vraag of het goed is om mensen in deze vroege fase te vertellen dat ze een risico lopen om parkinson te krijgen.

    Toon volledig bericht

  7. Blog: Wereld Parkinson Dag 2024

    Ik zat in de auto op weg naar mijn werk. Altijd fijn zo'n half uurtje in de ochtend met de radio aan. Ik flip op en neer tussen mijn favoriete zenders, Radio 2 met 'Jan-Willem Start Op!', 'Ekdom in de ochtend' op Radio 10 en mijn eigen playlist.

    Toon volledig bericht

  8. Blog: Oudergesprekfrustraties

    Het is fijn als het goed gaat met je kinderen. Scheelt een hoop kopzorgen. Maar als het goed gaat met je kinderen wil dat niet altijd zeggen dat het goed gaat met de rest eromheen.

    Toon volledig bericht

  9. Blog: Eén jaar DBS

    Morgen staat de eerste jaarlijkse DBS-controle gepland. De psychologische test had ik voor het weekend al gehad vrijdag en goed doorstaan.

    Toon volledig bericht

  10. Blog: Stress en parkinson

    Stress is voor niemand goed, dat weten we allemaal. Maar als je parkinson hebt komt er een extra dimensie bij zo lijkt het.

    Toon volledig bericht

Terug naar boven