Archief

  1. Nieuw overzicht van onderzoek naar medicijnen voor de ziekte van Parkinson

    De oorzaken van de ziekte van Parkinson worden nog niet goed begrepen. Daarom is het van belang om medicijnen te ontwikkelen en te testen die zich op verschillende biologische routes richten. Zo kan bepaald worden welke medicijnen nuttig zijn bij de behandeling van symptomen en welke kunnen worden toegediend om de ziekte te remmen of stoppen. Sinds 2020 publiceren de Michael J Fox Foundation, Cure Parkinson’s en ervaringsdeskundigen jaarlijks een overzicht van alle klinische onderzoeken die gaande zijn naar medicijnen voor de ziekte van Parkinson. 

    Toon volledig bericht

  2. Psychosociale zorg bij parkinson

    Het kan spanningen oproepen wanneer u het leven moet aanpassen door uw ziekte. Niet alleen voor iemand met de ziekte van Parkinson, maar ook voor zijn of haar naasten. Dit kan problemen geven in het dagelijkse leven. 

    Toon volledig bericht

  3. Psychosociale zorgverleners

    Veel mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten zijn somber, angstig, voelen zich gestrest of hebben geen zin of energie meer om iets te ondernemen. Het is belangrijk dat u tijdig hulp inschakelt als u dit herkent, zodat u zo goed mogelijk kunt blijven functioneren en u zich prettig voelt. Lees hier bij wie u terecht kunt.

    Toon volledig bericht

  4. Psychosociale zorg: waar kunt u nog meer terecht?

    Ongeveer de helft van de mensen met de ziekte van Parkinson heeft psychische en emotionele problemen. Herkent u dit? Bespreek het met iemand bij wie u zich prettig voelt. Dit kan in eerste instantie bijvoorbeeld met uw naasten. Komt u er gezamenlijk niet uit en staat u ervoor open om dit met anderen te bespreken? Zoek hiervoor dan vooral hulp.

    Toon volledig bericht

  5. Al bijna 700 deelnemers binnen ProPark

    Alweer drie jaar geleden vonden de eerste metingen voor ProPark plaats en inmiddels doen bijna 700 deelnemers mee aan dit project. Het team van ProPark is hier ontzettend blij mee, omdat dit het onderzoeksteam dichter bij het doel brengt: toekomstige behandelingen die beter op het individu zijn afgestemd.

    Toon volledig bericht

  6. Deelnemers gezocht voor onderzoek naar ervaring rondom parkinson en het effect op de bewegingsvrijheid in het dagelijks leven

    Met dit project wordt door Cue2walk, Amsterdam UMC, Radboudumc, Basalt Revalidatie, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden en TodayTomorrow onderzocht hoe de invloed is van de ziekte van Parkinson op de beweginsvrijheid in het dagelijks leven. Binnen het project wordt gekeken naar mogelijk digitaal platform ter ondersteuning en vergroting van de bewegingsvrijheid.

    Toon volledig bericht

  7. Blog: Dansen en toch meer off

    Mijn DBS-reis, op weg naar De Beste Sabine?

    Januari breekt aan en ik start weer met dansles geven! Gelukkig lukt het me nog steeds. Dans doet veel met mij, maakt mijn leven lichter, en dat van mijn dansers! Ik krijg hier energie van! Ik breid het langzaam uit naar alle drie de lessen per week.

    Toon volledig bericht

  8. Blog: Boodschappen doen

    Piep, piep, piep! Ik ben in de winkel van de bekende rookworst. Het is nog rustig op een luid, doordringend gepiep na. Ik kan niet goed plaatsen wat het is. Het blijkt dat een man in een enorme scootmobiel zich tussen de stellingen klem heeft gereden. Precies tussen het glaswerk en de pollepels. Hij kan of durft niet meer voor of achteruit.

    Toon volledig bericht

  9. Blog: Oliebollen

    Mijn DBS-reis, op weg naar De Beste Sabine?

    Mijn ochtenden worden steeds beter en vandaag was een goede dag. Vanochtend heb ik een flinke wandeling gemaakt met Willibrord. Mijn rechterarm zwaaide wat extra, maar dat vind ik geen probleem. Daarna heb ik een powernap gedaan en eigenlijk functioneerde mijn rechterhand de hele dag goed! Ik kon wat knippen voor mijn mixed media kaarten, fröbelen. Bezoek kon ik ook aan, alleen brak mijn tremor in mijn linker voet soms door. Laten we eens kijken of we dat met een ander programma kunnen verbeteren. Blij met hoe het nu gaat.

    Toon volledig bericht

  10. Meeste glyfosaat in Europese rivieren niet afkomstig van boeren, maar van middel dat je bijna dagelijks gebruikt

    De omstreden stof glyfosaat belandt niet alleen op gewassen, maar ook in onze rivieren. Dat komt echter niet doordat akkerbouwers iets te frivool met de onkruidverdelger rondspuiten, maar door toevoegingen in wasmiddel, ontdekten onderzoekers van de Duitse Universiteit van Tübingen.

    Toon volledig bericht

Terug naar boven