-
Patiëntenfederatie Nederland: grote zorgen om aangekondigde apotheekstakingen
Patiëntenfederatie Nederland maakt zich grote zorgen over de aangekondigde stakingen in de apotheeksector, die kunnen leiden tot sluiting van apotheken van maar liefst de hele kerstweek. Dit is een onacceptabel risico voor patiënten die afhankelijk zijn van hun medicijnen.
-
Blog: LANGZAAM(G)AAN
Gastblog door Paul ten Hacken
Het leven gaat voort. De ene keer snel en haastig. De andere keer vreedzaam en traag. Het leven kent fases, die elkaar afwisselen als seizoenen. Hoe kijk ik naar het leven, nu ik zelf traag en langzaam ga? Er is een Braziliaans lied, dat begint met de woorden ‘Ando devagar’ (Ik ga langzaam). En eindigt met ‘Por ser feliz’ (Om gelukkig te zijn). Luister en lees. Leef langzaam en traag. Voel.
-
Onderzoek 'Het is weer tijd voor je zorgverzekering'
Het einde van 2024 is in zicht en het overstapseizoen voor de zorgverzekering is weer in volle gang. Bent u al aan het kijken naar een andere zorgverzekeraar of zorgverzekering? Of weet u juist al dat u niet wilt overstappen? Of moet u wel kijken omdat uw restitutiepolis volgend jaar een combinatiepolis is? De Patiëntenfederatie is erg benieuwd hoe u op dit moment verzekerd bent en wat uw plannen voor 2025 zijn.
-
Parasomnieën en hun impact: van slaapwandelen tot signalen van parkinson
Slaap is essentieel voor onze gezondheid, maar niet iedereen slaapt even rustig. Er zijn verschillende soorten slaapstoornissen die invloed hebben op hoe we de nacht doorbrengen. Parasomnieën vormen een verzamelnaam voor gedragingen die we ’s nachts vertonen, maar die er eigenlijk niet zouden moeten zijn. Die variëren van lastig tot het eerste signaal van iets ernstiger onderliggends (Bron: leefstijl.bsl.nl).
-
ParkinsonNL kent €666.739 toe aan 4 onderzoeksprojecten
ParkinsonNL stelde begin 2024 een subsidieoproep open voor onderzoeksprojecten die bijdragen aan het voorkomen, remmen, stoppen en uiteindelijk kunnen genezen van parkinson(ismen). Er zijn maar liefst 16 aanvragen ingediend. Na een grondige beoordeling door externe beoordelaars en onze onafhankelijke Wetenschappelijke Adviesraad zijn vier projecten geselecteerd, waarmee in totaal € 666.739 wordt toegekend.
-
Dit zijn de maatschappelijke kosten van parkinson
Mensen met parkinson hebben vaak last van motorische klachten zoals trillen en problemen met bewegen, maar ook niet-motorische klachten waaronder somberheid, angst en depressie. Deze klachten hebben niet alleen grote impact op hun eigen leven, maar ook op dat van hun familie en vrienden. Mensen met de ziekte van Parkinson kunnen vaak minder of niet werken, en mensen in hun omgeving besteden gemiddeld twintig uur per week aan mantelzorg.
-
Team van Iris Sommer wint prijs voor beste wetenschapscommunicatie
Haar onderzoek naar het verband tussen gezonde voeding en hersenaandoeningen heet No Guts No Glory, maar glorie heeft Iris Sommer er nu al mee bereikt. Haar team krijgt de NWO Communication Initiative Award voor de beste wetenschapscommunicatie. ‘Geweldig leuk en een hele eer. Een prachtige beloning voor een echte teamprestatie!’
-
Parkinson BoXing Coach Opleiding
Wie kan zich aanmelden? Sporttrainers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere professionals die mensen met parkinson willen ondersteunen door middel van bokstraining.
-
Promotie Teja Rebernik: Acoustic and kinematic insights into articulatory sensorimotor control in Parkinson’s disease
Op maandag 16 december 2024 verdedigt Teja Rebernik het proefschrift 'Acoustic and kinematic insights into articulatory sensorimotor control in Parkinson’s disease' aan de Rijksuniversiteit Groningen.
-
Subsidie voor het effectiever maken van diepe hersenstimulatie (DBS)
ZonMw biedt 18 gepromoveerde en gespecialiseerde clinici de kans om hun eerste eigen wetenschappelijke onderzoekslijn op te zetten. Met deze persoonsgebonden subsidie gaan zij gedurende een periode van 2 tot 5 jaar wetenschappelijk onderzoek doen gebaseerd op vragen vanuit de kliniek. Op deze manier vormen de onderzoekers een brug tussen de klinische praktijk en de wetenschap. Een van deze onderzoekers is Dr. Maarten Bot, neurochirurg in het Amsterdam UMC.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 189
- Volgende pagina