Archief

  1. Ervaringsverhaal Ilse Nieboer

    Ik woonde in Frankrijk toen ik de diagnose kreeg, daar ben ik in 2015 naar geëmigreerd. Mijn klachten begonnen achteraf gezien eigenlijk al in 2010. Ik werkte zelf als verpleegkundige en zag veel mensen met parkinson. Toen mijn klachten verergerden, dacht ik: 'Dit zou wel eens parkinson kunnen zijn.' Maar ik was een jonge vrouw. Hoezo zou ik nu al parkinson hebben? Ik ben uiteindelijk na een traject van twee jaar gediagnosticeerd in Frankrijk. Ik had vooral moeite met me te concentreren, een paar jaar eerder dacht men nog aan ADD. Later kreeg ik ook moeite met lopen en schrijven. Toen wist ik het zeker.

    Toon volledig bericht

  2. Blog: Arretje Nof

    "Dame, bent u oud genoeg om bekend te zijn met Arretje Nof?"
    Bij de boekenkraam op de markt sprak een lange man mij aan.

    Toon volledig bericht

  3. WhatsApp groep voor volwassen kinderen van mensen met parkinson

    Heeft uw ouder de ziekte van Parkinson? En bent u benieuwd hoe andere kinderen van mensen met een van deze diagnose hiermee omgaan? Kom in contact met mensen in een vergelijkbare situatie zitten!

    Toon volledig bericht

  4. Blog: Elk nadeel heb z'n voordeel

    Regelmatig ga ik naar voetbalwedstrijden toe, afgelopen jaar een paar keer naar Feyenoord geweest, onder andere tegen Lazio Roma. We hadden daar een plek helemaal bovenin, een prima plek maar na de wedstrijd ga je steil naar beneden. De man die achter mij liep zag dat ik een beetje twijfelde, pakte mijn arm en loodste me naar beneden. Dat zijn de echte Feyenoord-supporters.

    Toon volledig bericht

  5. Help mee aan meer kennis over bijwerkingen!

    Gebruikt u medicijnen en wilt u bijdragen aan meer kennis over bijwerkingen? Doe dan mee aan de Bijwerkingmonitor! Dit is een online vragenlijstonderzoek van Bijwerkingencentrum Lareb. Hiermee wil Lareb te weten komen welke bijwerkingen u heeft en hoe u deze ervaart. Deze kennis helpt bijwerkingen te voorkomen, te herkennen en te behandelen.

    Toon volledig bericht

  6. STEPWISE studie zoekt de laatste 93 deelnemers

    De STEPWISE studie zoekt nog deelnemers. STEPWISE heeft als doel mensen met de ziekte van Parkinson meer in beweging te krijgen. Dit hopen de onderzoekers te bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.

    Toon volledig bericht

  7. Blog: Vrijblijvend

    Doodeng vond ik het. Dus ik schoof het steeds voor me uit. Pas na anderhalf jaar waagde ik de sprong. Ik ging boksen, parkinsonboksen.

    Toon volledig bericht

  8. Voormalig minister Sander Dekker fietst voor zijn moeder tijdens 'BikevoorParkinson'

    Aanstaande zaterdag is het zo ver: BikevoorParkinson! Naast 'team Parkinson Vereniging' zijn er ook leden, vrijwilligers en andere betrokkenen van de vereniging die zich deze dag inzetten om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor de realisatie van een gezamenlijk landelijk informatieplatform over parkinson. Neem bijvoorbeeld 'team Parkinson Café Zoetermeer'. Een van de teamleden is voormalig minister Sander Dekker, wiens moeder lijdt aan parkinson.   

    Toon volledig bericht

  9. Promotie Adrianne Pike: Microglial NLRP3 Inflammasome Mechanisms in Parkinson's and Other Neurodegenerative Diseases

    Op dinsdag 3 september 2024 verdedigt Adrianne Pike het proefschrift 'Microglial NLRP3 Inflammasome Mechanisms in Parkinson's and Other Neurodegenerative Diseases' aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

    Toon volledig bericht

  10. Jong en alleenstaand

    Als je alleenstaand bent en parkinson hebt, maak je misschien meer gebruik van je netwerk van familie en vrienden. Het kan erg lastig zijn als er op dat moment geen partner of aangewezen persoon is die het grootste deel van eventuele mantelzorg op zich kan nemen.

    Toon volledig bericht

Terug naar boven