-
Olga Commandeur verzorgt warming-up Nijmeegse Vierdaagse
De Parkinson Vereniging is verheugd te kunnen melden dat haar bewegingsambassadeur Olga Commandeur dit jaar wederom de warming-up van de Nijmeegse Vierdaagse verzorgt. Op maandag 15 juli 2019 bereidt zij de vierdaagselopers omstreeks 14.30 uur op gepaste wijze voor op het grote podium op de Wedren in Nijmegen. Het belooft een sportief spektakel te worden!
-
Brief over verzekerd pakket naar Tweede Kamer
De Patiëntenfederatie heeft (met input van de leden) een brief verstuurd naar de Tweede Kamer voor het Algemeen Overleg over het verzekerd pakket in de tweede kamer over twee weken. Hierin wordt ook gepleit voor vergoeding van de eerste 20 fysio-behandelingen voor chronisch zieken.
-
Behandeling hepatitis C verlaagt risico op ziekte van Parkinson
De ziekte van Parkinson komt minder vaak voor bij patiënten met hepatitis C (HCV) die behandeld zijn met antivirale middelen dan bij onbehandelde patiënten. Dit blijkt uit een retrospectieve cohortstudie door Wey-Yil Lin e.a., gepubliceerd in JAMA Neurology. Eerdere studies suggereerden ook al een verband tussen HCV en de ziekte van Parkinson.
-
Blijf klachten CBR melden
In de afgelopen maanden zijn er bij de Parkinson Vereniging meerdere klachten binnengekomen over de opgelopen wachttijd voor de aanvraag of verlenging van een rijbewijs bij het CBR. Dit is voor Carla Aalderink, directeur van de Parkinson Vereniging, reden geweest om sinds februari van dit jaar contact te zoeken met het CBR om hierover duidelijkheid te krijgen.
-
Leg beter uit waarom medicijn niet beschikbaar is
De onderlinge samenwerking in de medicijnketen kan veel beter. Dat constateert Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die praat volgende week over medicijnen en de tekorten daaraan. Volgens de federatie moeten patiënten weer vertrouwen krijgen in de medicijnen die zij gebruiken en in de manier hoe die medicijnen bij hen komen.
-
TRACK-PD: Onderzoek naar een vroegere diagnose van de ziekte van Parkinson en het voorspellen van symptomen met behulp van een ultra hoge veldsterkte MRI
De ziekte van Parkinson is een veelvoorkomende neurologische ziekte. Op dit moment is er nog geen goede test beschikbaar om de diagnose met zekerheid te kunnen stellen. Ook weten we nog niet waarom er zo veel verschil zit in klachten tussen verschillende mensen met de ziekte van Parkinson. Met deze studie gaan we proberen om deze vragen te beantwoorden.
-
'Blijven werken met Parkinson', de impact van een nieuwe groepsinterventie bij mensen met parkinson
Veel werkzame mensen met de ziekte van Parkinson ervaren veranderingen in hun werkvermogen of werkplezier. Er is grote behoefte aan interventies die hen kunnen ondersteunen in participatie in werk. Het is echter onbekend wat effectieve interventies zijn om deze ondersteuning te bieden.
-
A comprehensive approach to assess walking ability and fall risk using the Interactive Walkway
Neurologische aandoeningen kunnen een negatief effect hebben op verschillende aspecten van loopvaardigheid die nodig zijn om veilig en zelfstandig te kunnen lopen. Dit vraagt om uiteenlopende revalidatiestrategieën. Een uitgebreide en volledige beoordeling van de belangrijkste aspecten van loopvaardigheid zou kunnen helpen om deze strategieën beter af te stemmen op de individuele behoeften van de patiënt.
-
Continu meten aan de ziekte van Parkinson (promotie)
Mensen met de ziekte van Parkinson (PD) bezoeken gewoonlijk tweemaal per jaar een neuroloog voor gespecialiseerde zorg. Tijdens die consulten evalueren neurologen de symptomen om de beste behandeling te kunnen kiezen. Korte evaluaties geven echter geen volledig beeld van hoe mensen in het dagelijks leven functioneren.
-
Trillende sokken helpen mensen met parkinson beter lopen
Loopstoornissen komen veel voor bij mensen met de ziekte van Parkinson. Radboudumc, Universiteit Twente en MST onderzoeken of trillende sokken patiënten kunnen helpen die last hebben van benen die blokkeren tijdens het lopen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 170
- 171
- 172
- ...
- 192
- Volgende pagina