Archief

  1. Blog: Bij de keuringsarts

    “Ik rij op de heenweg wel”, zeg ik tegen Annelize. “Het is niet erg als ik een beetje moe bij de keuringsarts aankom na een autoritje. Het geeft een realistisch beeld.”

    Toon volledig bericht

  2. Blog: Sip

    Dat je depressief kunt worden met parkinson wist ik wel. Maar sombere gevoelens horen niet bij mij. Als je mensen die mij kennen zou vragen om mijn meest in het oog springende karaktertrekjes te noemen, dan komt ‘neerslachtig’ niet op die lijstjes voor.

    Toon volledig bericht

  3. Blog: Mondkapje

    Het was zaterdag, en het was er druk. Anderhalve meter is er toch al nauwelijks vol te houden in de supermarkt, maar nu was het helemaal passen en meten. 

    Toon volledig bericht

  4. Ctgb vraagt EFSA aandacht voor mogelijke risico’s Parkinson bij gebruik bepaalde stoffen

    Het Ctgb heeft bij de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) zijn bezorgdheid geuit over een mogelijke relatie tussen het gebruik van bepaalde gewasbeschermingsmiddelen en de ziekte van Parkinson. Het Ctgb vraagt de EFSA-directie nadere analyse/onderzoek uit te voeren voor de werkzame stoffen die nu in Europa zijn goedgekeurd.

    Toon volledig bericht

  5. Er zijn zeven miljoen ziektes van Parkinson; parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld

    Wereldwijd hebben ruim zeven miljoen mensen de ziekte van Parkinson, en het is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Er zijn zoveel verschillende vormen dat gepersonaliseerde behandelplannen nodig zijn. Dit schrijft neuroloog Bas Bloem van het Radboudumc samen met internationale collega’s in een overzichtsartikel dat gepubliceerd is in The Lancet.

    Toon volledig bericht

  6. Resultaten van chirurgische behandeling met ultrageluid bij de ziekte van Parkinson

    In een recente uitzending van ParkinsonTV beschreef Saman Vinke, neurochirurg verbonden aan het Radboudumc te Nijmegen, een nieuwe techniek voor de behandeling van ernstige motorische parkinsonklachten. Daarbij worden geluidsgolven gebruikt om een kleine hoeveelheid hersenweefsel uit te schakelen, zodat ongewenste signalen worden onderdrukt, met als doel vermindering van de klachten. 

    Toon volledig bericht

  7. Parkinsonalliantie Nederland wil echt impact maken in de strijd tegen parkinson

    Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. De persoonlijke en maatschappelijke impact van deze progressieve ziekte is niet alleen ongekend, ze is bij velen ook nog onbekend. Om daar verandering in te brengen hebben de meest vooraanstaande partijen in Nederland waar het gaat om de ziekte van Parkinson en parkinsonismen de handen ineengeslagen en de Parkinsonalliantie Nederland opgericht.

    Toon volledig bericht

  8. Yopper Wendy vertelt in de week van Wereld Parkinson Dag haar verhaal in 'Mijn Geheim'

    Wendy (51) heeft twee dochters van 13 en 14 en staat nog midden in het leven. Ze kreeg op 47-jarige leeftijd de diagnose parkinson en is daarmee een van de naar schatting vijfduizend ‘yoppers’, mensen die vóór hun 50e de diagnose parkinson krijgen. Toch ging zij niet bij de pakken neerzitten en richtte ze vol enthousiasme de stichting Yoppers Groene Hart op. ‘Sommige dingen kan ik niet meer, maar veel ook wel.’ (Bron: Mijn Geheim)

    Toon volledig bericht

  9. Blog: Ik moet een heel ander spel gaan spelen

    Na mijn ziekteperiode thuis, ga ik vol goede moed, weer aan het werk. Op advies van de bedrijfsarts focus ik me vooral op taken die wel goed gaan. In goed overleg met mijn leidinggevende passen we mijn takenpakket (tijdelijk) aan. Daarna gaan we proberen om dit weer verder uit te bouwen.

    Toon volledig bericht

Terug naar boven