-
Proefschrift Jeroen Habets – Prediction and real-life monitoring of DBS motor response in Parkinson’s disease
Dr. Jeroen Habets ontving van de Parkinson Vereniging subsidie voor zijn proefschrift. Hij schreef voor ons een korte samenvatting.
-
Blog: Boksen (Parkinson Boxing)
Onze dochter vroeg enthousiast of Hans het leuk zou vinden om te gaan boksen. Zij zou hem brengen en halen waardoor ik wat tijd voor mezelf had. Hans zei dat hij het wel wilde proberen. De handschoenen kreeg hij ook van haar.
-
Blog: “Fortitudine Vicimus” (Door uithoudingsvermogen overwinnen we)
Het Leven met “James” kent vele verschijningsvormen en zet niet alleen onze omgeving soms op het verkeerde been maar ook zijn gastheer of gastvrouw.
-
De rol van de signaalstof acetylcholine in het cognitief functioneren in de vroege fase van de ziekte van Parkinson
Cognitieve achteruitgang komt veel voor bij de ziekte van Parkinson. Zo kan het denken trager worden, kan het lastiger worden om te multi-tasken en kunnen er geheugenproblemen optreden. Cognitieve achteruitgang komt vaker voor naarmate de ziekte vordert, maar ook in de vroege fase kunnen cognitieve tekorten aanwezig zijn. Het ontstaan en verloop van de cognitieve achteruitgang kan erg verschillen tussen personen. In het Dutch Parkinson Cohort (DUPARC) onderzoek worden de onderliggende ziektemechanismen van de cognitieve achteruitgang in de vroege fase onderzocht. De eerste resultaten zijn recentelijk gepubliceerd.
-
Oproep: deelnemers gezocht voor PSP-studie
De ziekte Progressieve Supranucleaire Parese (PSP) is een vorm van atypisch parkinsonisme. Vaak wordt bij mensen met deze ziekte ten onrechte eerst gedacht aan de ziekte van Parkinson. Dit terwijl het onderliggende ziekteproces wezenlijk anders is. Neuroloog dr. Agnita Boon (Erasmus MC) vertelde eerder in Parkinson Magazine over haar fascinatie voor PSP, haar ervaringen met mensen die PSP hebben en onderzoek dat gedaan wordt naar de ziekte.
-
Proefschrift over populatie-brede inzichten in de ziekte van Parkinson
De ziekte van Parkinson heeft een grote impact op het dagelijks leven van mensen met deze ziekte en hun naasten. Het is daarom van groot belang om oorzaken van de ziekte van Parkinson te ontrafelen, de ziekte eerder te herkennen en meer grip te krijgen op het ziekteverloop.
-
Blog: Handboek voor Yoppers met een full time baan!!!
Als actieve arbeids-Yopper zit ik inmiddels in mijn vijfde jaar en zoals blijkt ben ik geen uitzondering en beginnen de eerste serieuze cognitieve problemen de kop op te steken.
-
Online Symposium Personal Science
Sara Riggare is een Zweedse en ze kreeg op haar 32ste de diagnose parkinson. Al snel realiseerde ze zich dat je er als iemand met parkinson, vooral zelf voor staat. Die ene afspraak met de neuroloog staat niet in verhouding tot al die uren die je zelf met de ziekte moet dealen.
-
Profilering van parkinson (het ProPark onderzoek)
Bij iedereen is parkinson anders. De behandeling nog niet! Een behandeling die parkinson stopt of afremt is er helaas nog niet.
-
Profielwerkstuk over de relatie tussen parkinson en RLS
Daar is het dan! Mijn profielwerkstuk is na iets meer dan een jaar af en klaar om het met u allen te delen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 136
- 137
- 138
- ...
- 205
- Volgende pagina