Archief

  1. Diepe hersenstimulatie als behandeling voor apathie bij de ziekte van Parkinson

    Thomas Zoon deed in het Amsterdamumc onderzoek naar de effecten van diepe hersenstimulatie als behandeling voor de ziekte van Parkinson op het fenomeen ‘apathie’. Met apathie bedoelen we een gebrek aan motivatie, wat tot veel ziektelast kan zorgen bij mensen met de ziekte van Parkinson, maar ook bij familie en vrienden.

    Toon volledig bericht

  2. Gezocht: patiëntonderzoekers

    De werkgroep patiëntonderzoekers zoekt nieuwe leden. De patiëntonderzoekers van de Parkinson Vereniging vertegenwoordigen het patiëntenperspectief in parkinson(isme)-onderzoek.

    Toon volledig bericht

  3. Leven en vechten met parkinson, de onzichtbare symptomen van de ziekte van Parkinson - Robert Goesten

    Ruim 63.000 Nederlanders lijden aan de ziekte van Parkinson. De welbekende symptomen van trillende ledematen, stijfheid van het lichaam en balansproblemen is wat de meesten van ons wel kennen, maar deze bieden niet het hele plaatje. Bij de naar de VS geëmigreerde Robert Goesten, oorspronkelijk afkomstig uit de Bommelerwaard, werd de ziekte in 2010 vastgesteld, waarna hij al snel merkte hoe weinig kennis er was over de onzichtbare symptomen van Parkinson bij zowel de leek als professional.

    Toon volledig bericht

  4. Blog: Gedicht van Kim Verbaarschot

    Kramp in mijn rechtervoet
    een trillend been,
    ach zolang alles het nog doet
    is het geen probleem.

    Toon volledig bericht

  5. Padellen voor yoppers en naasten op 16 november

    Namens de werkgroep Parkinson Yoppers Maashorst - Noord -Oost- Brabant: Padellen voor yoppers (jonge Parkinson cliënten) hun familie en/of kennissen. Inclusief 1x koffie/ thee en
    lunch met drankje.

    Toon volledig bericht

  6. Reizen met een onzichtbare beperking

    Rollende koffers, informatieschermen, veel reizigers en luchthavenprocessen. Op een grote luchthaven zoals Schiphol komen er allerlei prikkels op je af. Reizen kan soms best stressvol zijn en dat geldt zeker voor reizigers met een onzichtbare beperking zoals autisme. Dat kan een drempel zijn om met het vliegtuig op reis te gaan. Op Schiphol willen we alle reizigers zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom is er een speciaal keycord voor reizigers met een onzichtbare beperking (Bron: Schiphol).

    Toon volledig bericht

  7. Zelfrijdende rolstoelen brengen reizigers naar hun gate op Schiphol

    Op Schiphol worden reizigers met verminderde mobiliteit vanaf september 2024 door zelfrijdende rolstoelen naar hun gate gebracht. Met deze innovatie wil Schiphol de zelfstandigheid van deze reizigers vergroten en het reizen zo makkelijk mogelijk maken. Tien autonome rolstoelen van WHILL rijden een jaar lang rond op de luchthaven, om ze uitgebreid te testen in de praktijk (Bron: Schiphol.nl).

    Toon volledig bericht

  8. Hoe dansbehandeling parkinsonpatiënten kan helpen op fysiek, mentaal én sociaal vlak: 'Ik ben bevrijd'

    Er is steeds meer bewijs dat dansen mensen met de ziekte van Parkinson kan helpen. Artsen en experts pleiten voor een structurele inzet van dit soort kunstvormen in de zorg. Patiënt Tibert van Dijk: "Als ik dans, vergeet ik dat ik parkinson heb." (Bron: EenVandaag)

    Toon volledig bericht

  9. Hoe schadelijk zijn pesticiden en gewasbeschermingsmiddelen voor onze gezondheid?

    Albert Heijn riep deze week druiven terug waar te veel gewasbeschermingsmiddel op zat. Gewasbeschermingsmiddelen en pesticiden worden vaak gebruikt, maar er zijn ook zorgen over schade voor milieu en gezondheid. We vroegen wat jullie wilden weten (Bron: EenVandaag).

    Toon volledig bericht

  10. Verslag online bijeenkomst over CBS/CBD 24 september 2024

    Tijdens een online bijeenkomst voor mensen met CBD/CBS en hun naasten sprak Dr. Agnita Boon, neuroloog en specialist op het gebied van parkinsonismen. De bijeenkomst werd begeleid door gespreksleiders Coby Pronk (coördinator Parkinson Academie) en Bas Aalders.

    Toon volledig bericht

Terug naar boven