Nieuw onderzoek 'EQuAL: Preventieve & persoonsgerichte werkbegeleiding bij parkinson(isme)'

Nieuw onderzoek 'EQuAL: Preventieve & persoonsgerichte werkbegeleiding bij parkinson(isme)'

8 oktober 2024

Nieuw onderzoek 'EQuAL' richt zich op preventieve werkbegeleiding voor mensen met progressieve bewegingsstoornissen zoals parkinson(isme). Het doel is duurzaam kwaliteit in werken en leven ondanks een progressieve bewegingsstoornis. Meedoen aan het EQuAL onderzoek? Lees snel verder en meld je aan!

Veel mensen met progressieve bewegingsstoornissen, zoals parkinson(isme) en ataxie, merken in de loop van hun ziekte veranderingen in hun werk. Klachten, zoals problemen met bewegen, spreken of concentreren kunnen het lastig maken om taken op het werk uit te voeren. Werken kost ook meer energie, waardoor de balans tussen het werk en privéleven steeds verder verstoord kan raken.

Onderzoekers van het Radboudumc hebben op basis van een bestaande werkbegeleiding 'de Participatieve Aanpak' en input van ervaringsdeskundigen en experts een handleiding voor preventieve en persoonsgerichte werkbegeleiding gemaakt. In het EQuAL onderzoek wordt onderzocht of deze werkbegeleiding helpt om op een duurzame en passende manier te (blijven) werken.

Lees het volledige bericht op de website parkinsonenwerk.nl

Terug naar boven