Recordopbrengst BikevoorParkinson jubileum editie!

Recordopbrengst BikevoorParkinson jubileum editie!

16 september 2024

Valkenburg aan de Geul en de Cauberg vormden 7 september opnieuw het epische decor van wielrennen. BikevoorParkinson werd op deze dag, als onderdeel van de Philippe Gilbert Cauberg Classic, alweer voor de 10e keer georganiseerd. Een jubileumjaar wat groots gevierd moest worden! Het was een daverend succes en er is met een recordaantal deelnemers een recordbedrag opgehaald.

Cheque Bikevoorparkinson 2024 - website

Die zaterdag stonden er maar liefst 773 fietsers klaar aan de startlijn in Valkenburg! Samen haalden zij een bedrag op van €361.942,- Een tussenstand want er kan nog tot en met 30 september 2024 worden gedoneerd. 

Wat gebeurt er met het opgehaalde bedrag?

Al 10 jaar staat BikevoorParkinson voor het belang van bewegen. Alle projecten die zijn gefinancierd vanuit de inkomsten van de BikevoorParkinson droegen hier de afgelopen 10 jaar aan bij. Ook het project waar we dit jubileumjaar voor hebben gefietst: het Landelijk Parkinson Platform. Op dit platform is alle actuele en betrouwbare informatie over parkinson(ismen) op één plek te vinden.

Door de hoeveelheid aan websites en organisaties is de informatievoorziening zeer versnipperd. Door samen te werken en krachten te bundelen, willen we met de partners van de Parkinsonalliantie Nederland een gezamenlijk platform ontwikkelen waar mensen die te maken krijgen met parkinson of parkinsonismen en hun naasten de juiste informatie over (de behandeling van) de ziekte kunnen vinden.

Ik wil alsnog doneren

Terugblik BikevoorParkinson 2024

Video en montage: Paulus Bakx (Team Irma).

Terug naar boven