STEPWISE studie zoekt de laatste 93 deelnemers

STEPWISE studie zoekt de laatste 93 deelnemers

5 september 2024

De STEPWISE studie zoekt nog deelnemers. STEPWISE heeft als doel mensen met de ziekte van Parkinson meer in beweging te krijgen. Dit hopen de onderzoekers te bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.

Inmiddels doen al 359 van de in totaal 452 gezochte deelnemers mee, en hebben 224 van hen de studie al afgerond. Naar verwachting behalen ze hun doel van 452 deelnemers in de zomer van 2025, maar daarvoor zoeken ze nog 93 deelnemers. Doet u ook mee?

Waarom dit onderzoek?

Regelmatig bewegen is voor iedereen goed voor de gezondheid. Dit geldt nog sterker voor mensen met de ziekte van Parkinson. Toch is het voor veel mensen moeilijk om bewegen voor een langere tijd vol te houden. Daarom kijken de onderzoekers van de STEPWISE studie of ze mensen met parkinson meer kunnen laten bewegen (wandelen) met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.

Wat houdt meedoen in?

  • Gebruik van de STEPWISE app gedurende één jaar: de app stimuleert deelnemers om meer te bewegen. Driekwart van de deelnemers die al klaar zijn met het onderzoek is het gebruik van de STEPWISE app zo goed bevallen, dat ze zelfs besloten hebben om de app na het einde van het onderzoek te blijven gebruiken.
  • Twee bezoeken (~3 uur) aan het Radboudumc: bij de start en na afloop (na één jaar, waarin een aantal beweegtesten en vragenlijsten worden afgenomen. De meeste deelnemers ervaren de metingen in het Radboudumc als prettig of zeer prettig.

Wie kan meedoen?

Voor deze studie zijn de onderzoekers nog op zoek naar 93 mensen met parkinson die in staat zijn zelfstandig te lopen. Om mee te doen moet u in het bezit zijn van een smartphone (iPhone of Android).

Meer informatie

Op de projectpagina (www.parkinsonnext.nl/stepwise) vindt u meer informatie en het aanmeldformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen met het STEPWISE team via info@stepwiseparkinson.nl of 06-50155754.

Wist u dat?

Drie oud-STEPWISE-deelnemers hebben afgelopen zomer meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse. Dit op initiatief van één van hen. De deelnemers wilden graag aandacht vragen voor bewegen bij Parkinson, en voor het STEPWISE-onderzoek. Hierbij hebben ze gezamenlijk €2.411,- opgehaald voor het STEPWISE-onderzoek. Dit geld zal gebruikt worden om het bloed, dat sinds kort verzameld wordt in het STEPWISE-onderzoek, te analyseren. We zijn ontzettend trots dat ze al deze stappen hebben gezet!

stepwise

V.l.n.r. Sabine (onderzoeker) en STEPWISE deelnemers Walter, Tineke en Arno.

Labels:

Terug naar boven