Deelnemers gezocht voor onderzoek naar ervaring rondom parkinson en het effect op de bewegingsvrijheid in het dagelijks leven

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar ervaring rondom parkinson en het effect op de bewegingsvrijheid in het dagelijks leven

6 augustus 2024

Met dit project wordt door Cue2walk, Amsterdam UMC, Radboudumc, Basalt Revalidatie, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden en TodayTomorrow onderzocht hoe de invloed is van de ziekte van Parkinson op de beweginsvrijheid in het dagelijks leven. Binnen het project wordt gekeken naar mogelijk digitaal platform ter ondersteuning en vergroting van de bewegingsvrijheid.

Door Cue2walk en TodayTomorrow

Update 3 september: het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor een interview.

Door uw deelname draagt u bij aan een beter begrip van parkinson en kunnen we mogelijk nieuwe hulpmiddelen ontwikkelen.

Onderzoek

Als onderdeel van dit project doen Cue2walk en TodayTomorrow onderzoek naar ervaringen rondom de diagnose en daarmee (leren) omgaan in het dagelijks leven en de beperkingen die daarbij horen. Daarvoor zijn wij op zoek naar mensen met parkinson die beperkte bewegingsvrijheid ervaren en die willen deelnemen aan een interview. We zijn benieuwd naar persoonlijke verhalen om te ontdekken welke vragen, obstakels en behoeften een rol spelen tijdens de diagnose en de periode daarna.

Wat kunt u verwachten van het interview?

Er zal contact opgenomen worden met geïnteresseerde deelnemers, om meer informatie te verschaffen en een datum af te spreken. Ook zal afgestemd worden of het interview online (met videobellen) of op een gewenste locatie plaatsvindt.
Het interview is een open gesprek over de ervaringen van de deelnemer. Indien de deelnemer toestemming geeft, zal het gesprek opgenomen worden voor interne verwerking van de inzichten (en zal niet publiekelijk gedeeld worden).

Wanneer kunt u deelnemen?

  • U heeft parkinson, gediagnosticeerd door een neuroloog.
  • U ervaart beperkte bewegingsvrijheid.
  • U heeft het vermogen om met de onderzoeker te communiceren en instructies op te volgen.

Wanneer kunt u niet mee doen?

  • U heeft andere neurologische aandoeningen of aandoeningen die het bewegen belemmeren (bijvoorbeeld rolstoelafhankelijkheid, ernstige artrose of neuropathie).
  • U maakt gebruik van een medicatiepomp.

Wanneer vindt het onderzoek plaats?

De interviews worden in augustus afgenomen. Het interview neemt maximaal 1 uur in beslag. Afhankelijk van de voorkeur van de deelnemer, kan het interview online of op locatie plaatsvinden.

Vergoeding voor deelname

Als dank voor uw deelname maken wij per deelnemer €25,- over aan het Bike4Parkinson evenement, een samenwerking tussen ParkinsonNL en ParkinsonNet.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan dit onderzoek? Neemt u dan contact op met info@cue2walk.nl. Daarnaast kunt u de website www.cue2walk.nl bezoeken voor meer informatie.

Labels:

Terug naar boven