Alkmaar | parkinson-vereniging.nl

Alkmaar

Parkinson Café Alkmaar

De Wijkplaats, behorend bij het kerkje De Terp, Herenweg 14, 1829 AG Oudorp.

Hiermee willen wij u informeren over het programma voor de komende maanden van het P-Café Alkmaar. Het Parkinson Café is een ontmoetingspunt voor parkinsonpatiënten en hun partner.

9 januari 2018
Parkinson Inzicht, informatie over kwaliteit informatiesysteem rond Parkinson, verzorgd door Masja van ’t Hoofd van de Parkinson vereniging. Het tweede deel van de morgen wordt gebruikt voor evaluatie en wensen van de bezoekers van ons café.

13 februari 2018
Parkinson en IK, een persoonlijk verhaal van Hein Drost. Middels deze presentatie geeft hij aan uitdagingen aan te gaan en verrast te zijn door het resultaat. Hij wil hiermee een voorbeeld stellen dat mensen met Parkinson nog tot veel in staat zijn. Wie volgt?

13 maart 2018
Stress en Parkinson, verzorgd door Kees Vermunt. Iedereen weet dat stress “ killing” is voor Parkinson. Kees geeft wat handvatten om hiermee om te gaan. Hij heeft over dit onderwerp een boek geschreven en er is ook een cursus mogelijk.

10 april 2018
Een workshop djembé, waar u kunt genieten van uw eigen muziek. De sfeer wordt tropisch in het café! Iedereen kan het! Deze workshop zal worden gegeven door Marja van Leeuwen van Maryamma workshops.

8 mei 2018
Op 10 oktober 2017 deden neuroloog Ania Winogrodzka en Parkinson verpleegkundige Koen Gilissen een workshop ons. Door de vele reacties is een deel van deze presentatie niet afgemaakt. Daar hierin onder andere het preferentie beleid rond verstrekking van medicijnen ter sprake komt, hebben wij  een nieuwe datum geprikt.

Gezien de verwachte belangstelling, dient u zich hiervoor aan te melden.

12 juni 2018
Goede voeding moet iemand passen als een maatpak, een workshop die wordt gegeven door Petra Koot diëtist bij ParkinsonNet. Met een duidelijk verhaal wordt informatie gegeven over het belang van goede voeding, voor het geval dat dat nog niet duidelijk was.

11 september 2018
Hans Holtslag, de acteur uit Texel, kan niet zonder ons en wij niet zonder hem. Hij heeft weer een nieuw theaterprogramma tuitende tranen.  Een voorstelling over hoe je je emotioneel incontinent kunt voelen en waarin je ontdekt dat je alleen maar los kunt laten wat je omarmt hebt.

9 oktober 2018
Op veler verzoek: Petje Af met Wil Gorter van het hoedenmuseum in Andijk. Een workshop waarin u veel over mensen te horen krijgt. Elke hoed of pet heeft een boeiend verhaal. Welke pet past u?

13 november 2018
Het onderwerp van deze workshop is informatie te verstrekken over mogelijkheden ten aanzien van een vrijwillig levenseinde. Dit wordt gegeven door Jannie Willemsen van de NVVE. Dit onderwerp is de laatste tijd weer veel in het nieuws.

11 december 2018
Met deze morgen in kerstsfeer sluiten wij het jaar af. Met een hapje, en drankje en muziek.

De entree is € 2,-- per persoon.

Heeft u problemen met vervoer naar het Parkinson Café? Laat dit ons weten, wij zullen proberen hiervoor een oplossing te vinden.Voor actuele informatie kunt u terecht op onze website www.p-cafe.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Piet Hageman, telefoon: 072-5740042.

E-mailadres           : info@p-cafe.nl
                            : pcafe@kpnmail.nl

Het actuele programma is ook te zien op onze eigen website www.p-cafe.nl

Parkinson Café Alkmaar stond in de krant