Nieuwe website Dagbesteding Wens op Maat in de lucht | parkinson-vereniging.nl

A A
Meer

Nieuwe website Dagbesteding Wens op Maat in de lucht

Nieuwe website Dagbesteding Wens op Maat in de lucht

Geplaatst op 15 december 2015

Onlangs is de website www.dagbestedingwensopmaat.nl gelanceerd. De website, die ontwikkeld is door verschillende cliëntenraden en hun ondersteuner, helpt mensen zich voor te bereiden op “het keukentafelgesprek”met de gemeente.

Meedoen in de maatschappij, jezelf ontwikkelen, dat is voor iedereen belangrijk.Maar als werken niet meer lukt, hoe zorg je dan dat je de dagbesteding of werkbegeleiding krijgt die bij je past. Sinds dagbesteding is ondergebracht in de WMO bepalen gemeenten waar en of mensen gebruik kunnen maken van dagbesteding en/ of werkbegeleiding. In “het keukentafelgesprek” met de gemeente moeten mensen hun wensen, mogelijkheden, beperkingen en zorgvraag aangeven, ook ten aanzien van dagbesteding. Veel mensen vinden dit moeilijk.

Verschillende cliëntenraden en hun ondersteuner, hebben deze vraag opgepakt door een vragenlijst te ontwikkelen die mensen helpt zich voor te bereiden op het gesprek met de gemeente. Na de papieren versie, die uitgebreid is getest door cliënten en hun familie,  is nu ook de website gelanceerd. Hiermee is  de vragenlijst voor iedereen beschikbaar: www.dagbestedingwensopmaat.nl

Waar staat Dagbesteding Wens op Maat voor
Dagbesteding Wens op Maat gaat uit van:  Eigen kracht, het ontdekken van ongekende mogelijkheden en het vinden van dagbesteding die bij je past. 

Na het invullen van de gratis online vragenlijst weten mensen wat hun wensen, talenten en beperkingen zijn ten aanzien van dagbesteding en wat hun mogelijke zorgvraag is. De website is gebruiksvriendelijk: ze helpt mensen stap voor stap meer inzicht te krijgen in wat ze nu eigenlijk willen met dagbesteding en/of werkbegeleiding. Daarnaast worden tips gegeven over de eigen bijdrage en sites aangereikt met informatie over de nieuwe WMO.

De veranderingen op het gebied van dagbesteding en/of werkbegeleiding , hebben een ongelofelijke impact op de mensen die het nodig hebben.

Dagbesteding Wens op Maat kan helpen, te zorgen dat mensen op de goede plek terecht komen. Bezoek voor meer informatie de website.

Bron: www.dagbestedingwensopmaat.nl


Op het gebruik van deze website zijn de gebruiksvoorwaarden van toepassing.
Door het gebruik van de website of het forum gaat u akkoord met de toepasselijkheid van deze voorwaarden. 
Privacy- en cookiepolicy | Opzeggen lidmaatschap